Kam na sobotní snídani? Na Kraví horu!

Brno, 13. května - V sobotu 14. května bude konat v 10:00 v Brně na Kraví hoře a v dalších 40 moravských a českých městech takzvaná férová snídaně. Jedná se o akci, na které budou mít lidé možnost posnídat fair trade potraviny (banány, kakao, káva, čaj, džus, sladkosti upečené z fair trade surovin apod.) společně na veřejném místě. Češi se tak připojí k desetitisícům snídajích lidí na celém světě, kteří budou v tento den oslavovat Světový den pro fair trade (loni se snídaně zúčastnilo v 21 zemích 110 000 lidí) a podpoří tak myšlenku spravedlivého obchodu.

Snidane2


Fair trade je způsob obchodu dávající drobným pěstitelům a řemeslníkům z rozvojových zemí příležitost uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Pokud si tedy český spotřebitel koupí fairtradový výrobek, má jistotu, že za ním nestojí například zneužívání dětské práce, nelidské pracovní podmínky, či devastace životního prostředí. Více na www.fairtrade.cz.


Související články:

Komentáře 

 
-1 #1 Austin 2011-05-15 09:56
Zjistěte si prosím z dostupných zdrojů fakta o fairtrade a pak teprve jděte oslavovat. Zamyslete se.
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...