Na Kraví hoře otevřeli finskou saunu s jedinečným výhledem na Brno

Brno, 26. února 2018 – Patříte mezi milovníky saunování? V tom případě zbystřete – v areálu sportovního a rekreačního areálu na Kraví hoře byla otevřena nová finská sauna. A vypadá to, že saunu s krásnějším výhledem v Brně pravděpodobně nenajdete. Přímo při saunování si totiž můžete užít panoramatický výhled na centrum města a jeho dominanty.

sauna kravi hora brno

Dřevěná mobilní finská sauna je umístěna nad bazénem letního koupaliště a ve vedlejší budově se nachází veškeré potřebné zázemí. Je vytápěna elektrickými kamny na teplotu 95–100 °C a umožňuje aromaterapii. Její kapacita je 15 osob. Ochlazovna je vybavena sprchami a připraveno je i klasické vědro na ledovou vodu. Následný relax je možný v odpočívárně či posezením v exteriéru sauny.

„Po zakoupení vstupenky obdržíte čipový náramek a u saunaře si vyzvednete prostěradlo. Bočními dveřmi vedle výtahu projdete ven a budete pokračovat za venkovní občerstvení, kde je šatna, ochlazovny a odpočívárna. Samotná sauna je pouze deset metrů od východu ze zázemí a stoprocentně oceníte její panoramatický prosklený výhled na Brno,“ popisuje Evžen Hrubeš, ředitel Sportovního a rekreačního areálu Kraví hora.

Sauna bude až do konce dubna otevřena každý den v týdnu od 15.30–21.30 hodin a cena za hodinu a půl je 190 korun. Poslední vstup bude umožněn 80 minut před ukončením provozu.

„Sauna dlouhodobě areálu chyběla. Věřím, že ji zvláště místní obyvatelé ocení a budou ji hojně využívat, protože o ni dlouhodobě projevovali zájem. Městská část Brno-střed do ní investovala necelé dva miliony korun a podle toho, jak se nám letos osvědčí, budeme zázemí sauny a případně i další podobné wellness a odpočinkové prvky doplňovat,“ říká 4. místostarosta MČ Brno-střed Martin Schwab.

Sportovní a rekreační areál Kraví hora tvoří krytá plavecká hala, kde je veřejnosti celoročně k dispozici 25metrový plavecký bazén, menší hrátkový bazén, vířivka a parní sauna. Součástí haly je také zázemí šaten se sprchami a kavárna. Ve venkovní části je v zimě k dispozici kluziště. V létě v areálu návštěvníci najdou oblíbené koupaliště s 50metrovým a dětským bazénem. Dále jsou zde od jara do podzimu k dispozici dvě multifunkční hřiště s umělým povrchem, hřiště na plážový volejbal a veřejný park s dětským hřištěm. A to vše s výjimečným panoramatickým výhledem na Brno.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...