Ve Starobrně po roce znova uvařili Medáka. S vyšší stupňovitostí a podle vylepšené receptury

Pivovar Starobrno opět potěší všechny pivní znalce. Po velkém úspěchu z loňského roku tamní sládci uvařili třináctistupňový medový speciál, který je v hospodách k mání právě teď! Jako první se ho v druhé polovině listopadu dočkali štamgasti na Moravě, do Čech putuje nyní na začátku prosince. Celkem ho bude k dispozici 1300 hektolitrů. Kouzlo tohoto pivního speciálu totiž tkví v tom, že jde o omezené množství určené pro adventní čas.

Starobrno, sládek Libor Doseděl

Starobrno Medák je originální světlý pivní speciál s obsahem alkoholu přes 5 %. Vaří se tradičním způsobem na dva rmuty a přidává se do něj pravý květový včelí med. Letos se vařil 29. srpna podle nové receptury, kdy se med přidával jak na varně, tak navíc i ve fázi ležení piva v ležáckých tancích. „Od tohoto kroku si slibujeme, že letošní verze Starobrno Medáku bude pro naše zákazníky ještě zajímavějším zážitkem, který splní jejich očekávání. Navíc dlouhá doba dokvašování v ležáckých tancích velmi příjemně zakulatila chuť tohoto výborného speciálu," konstatoval Libor Doseděl, sládek pivovaru Starobrno. Díky vyšší stupňovitosti Medáku dále více vyniknou jeho medové tóny a plná chuť.

přídavek medu na varněpřídavek medu na varněPřídavek medu na varně

Starobrno Medák má příjemnou vůni, dokonalý říz a plnou chuť s jemným chmelovým dozníváním, které je zakulaceno medovou chutí, což vybízí k dalšímu napití. Pro konzumaci tohoto speciálního piva je ideální teplota až okolo 8 - 10° C, při které se optimálně projeví jeho příjemná medová chuť a vůně.

Starobrno Medák se poprvé vařil v loňském roce. Podle tehdejšího průzkumu si ochucení piva medem umělo představit jen 20 % lidí. Med si všichni spojovali spíše se slazením čaje nebo lékem proti nachlazení. Novinka si však rychle našla své příznivce, kteří jistě uvítají její návrat i v letošním roce.


Související články:

Komentáře 

 
0 #2 Brak 2014-12-03 11:53
Proč pít něco takovýho z nadnárodní chemičky, když tu máme vynikající Kvasar ze Sentic!
 
 
0 #1 Blaf 2014-12-02 18:52
Starobrno FUUUJ
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...