ZKL posiluje svou pozici v Latinské Americe, zejména Argentině

Brno, 22. září 2016 - Strojírenský koncern ZKL posiluje svou pozici v Latinské Americe. Klíčovou zemí v tomto regionu je zejména Argentina, kde loni firma zvýšila prodeje o 13 procent. Tato země navíc aktuálně tvoří 60 procent exportu ZKL do Latinské Ameriky. Tradiční výrobce ložisek ale posiluje i jinde, například v Kolumbii.

zkl kulickove lozisko

„V Argentině se naše ložiska kromě segmentu agro-průmyslu a sektoru výrobců převodových skříní začínají prosazovat i v hutním a těžebním průmyslu,“ uvedl Jiří Prášil, výkonný ředitel společnosti ZKL Bearings CZ. Loni firma posílila i v sousední Brazílii. „Klíčovým pro rozvoj prodejů se stal úspěšný projekt dodávky těsněných soudečkových ložisek do segmentu těžebního průmyslu. Významným segmentem v teritoriu jsou rovně železárny. Pokles prodejů v Brazílii částečně eliminoval prodej soudečkových ložisek v teritoriu Kolumbie, který je již druhým rokem na vysoké úrovni,“ upřesnil Jiří Prášil.

Z hlediska exportu do Latinské Ameriky je pro ZKL aktuálně druhou nejsilnější zemí Mexiko. Loni tam firma udržela tržní podíl z předchozích let. „Úkolem zastupitelské kanceláře je zajistit v zemi technickou a obchodní podporu pro výhradního importéra,“ dodal Prášil. Koncern loni navýšil svoje tržby o 12 procent na 1,7 miliardy korun. Latinská Amerika se na nich podílela částkou 64,2 mil. Kč.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...