ZKL investovala 38 milionů do modernizace výroby

Brno, 26. května 2015 - Kombinace nových technologií s moderním výrobním prostředím. To bylo hlavním záměrem rekonstrukce výrobní haly, která byla v polovině května otevřena v prostorách areálu ZKL v Brně.

zkl nova hala brno modernizace

„Hlavním cílem rekonstrukce bylo zlepšení a zkvalitnění pracovního prostředí pro naše pracovníky a celková modernizace výrobních strojů a zařízení,“ řekl Jiří Prášil, generální ředitel společnosti ZKL s tím, že cena rekonstrukce výrobní haly se vyšplhala na více než 38 milionů korun. Rekonstrukce byla celkem rozdělena do tří etap, začala v květnu loňského roku a byla ukončena v prosinci.

První etapa rekonstrukce se týkala části objektu, kde byly umístěny prostory montáže a konečné kontroly. „Montáž doznala výrazného zlepšení pracovního prostředí a výstupní kontrola získala důstojný prostor pro kontrolu hotových dílů před montáží. Nová klimatizace navíc zajistí rozměrovou stálost měřených a montovaných dílů,“ řekl Ondřej Mágr, procesní technolog ze společnosti ZKL Brno s tím, že v nové hale se smontuje dle skladby denního programu montáže 600 až 1 000 ložisek denně.

Změny se týkaly i technologického toku montáže, který byl rozdělen do dvou větví, na ložiska od průměru 50 do 250 mm a od průměru 250 do 400 mm. „V rámci investic do modernizace strojů byly pořízeny dva stroje pro značení ložisek laserem a kontrolu kompletnosti,“ upřesnil Mágr a dodal, že všechna montážní pracoviště budou doplněna mezioperační manipulační technikou.

Druhá a třetí etapa rekonstrukce zasáhla výrobu a prostory s ní spojené. Po dokončení rekonstrukce výrobních prostor do nich byly začleněny nové technologie, které v budoucnu ponesou hlavní zátěž sériové výroby.

Strojírenský koncern ZKL rovněž oznámil, že letos v prvním čtvrtletí zvýšil tržby za prodej vlastních výrobků a služeb o 27,2 procenta na 442 milionů korun. Za růstem jsou zvýšené prodeje ložisek v zemích jižní Ameriky, zejména v Argentině a v Indii. Letos ZKL Group plánuje obrat 1,798 miliardy korun a provozní výsledek 114 milionů korun.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...