Bosonohy si na úklid ulic pořídily vlastní čistící komunální stroj

Brno, 26. března 2024 - V loňském roce zajistila MČ Brno-Bosonohy pronájem čistícího stroje. Po celou loňskou sezonu jej Bosonohy testovaly a letos se vedení městské části rozhodlo pro jeho koupi. Jeho pořizovací cena je 1,7 milionů korun. Ulice tak může uklízet už nyní.

ulice listi

“V rámci rozpočtu pro tento rok jsme se rozhodli, že chceme mít vlastní čistící stroj. Proto jsme hned od začátku roku připravovali výběrové řízení a minulý týden jsme si stroj převzali a slavnostně pokřtili. Máme z toho obrovskou radost, protože čistota našich ulic je pro nás velmi důležitá, hlavně proto, že jsme výrazně zatíženi dopravou na ulici Pražská. Zde je zvýšená prašnost i zvýšený nepořádek, tak jsme rádi, že tomu můžeme pomoci především včasným úklidem,” uvedl starosta MČ Brno-Bosonohy Martin Černý (KDU-ČSL).

Dlouhodobá strategie Bosonoh je zajištění si všech komunálních činnosti svépomocí. Služby externími firmami jsou čím dál tím více dražší. Ekonomicky se tak vyplatí uklízet dle vlastních možností. Pořízení tohoto vozu je další část do konceptu zlepšení efektivity úklidu.

Foto: Ingimage


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...