Blíží se oprava D1 z Brna na Vyškov, sjezd na Brno-východ zůstane v provozu

Brno, 21. dubna 2016 - Koordinace oprav silnic a dálnic v Jihomoravském kraji nese ovoce. Na přelomu května a června vyrazí na pět kilometrů dálnice D1 mezi 199. a 204. kilometrem ve směru z Brna na Vyškov dělníci, aby opravili pravý jízdní pás. Stavební práce ale způsobí menší dopravní komplikace, než mohly. Nezavře se totiž sjezd na Brno-východ.

dalnice d1 brno vyskov rekonstrukce

„Jsem rád, že koordinační schůzky, které každý měsíc svolávám na krajském úřadě kvůli opravám na silnicích, dálnicích a železnici v Jihomoravském kraji, přináší reálné výsledky. Zmírnění komplikací při opravách dálnice D1 v Brně jsou jedním z nich,“ řekl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro dopravu a majetek Roman Hanák.

Původní plán Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) počítal s tím, že měsíc před dokončením oprav budou na přibližně 10 dní uzavřeny sjezdy z dálnice na Brno-Slatinu (exit 201) a Brno-východ (exit 203). „Po urgencích ze strany kraje a Správy a údržby silnic (SÚS JMK) se ŘSD dohodlo se zhotovitelem, že i po 10 dní režimu oprav 2+1 bude v místě sjezdu na Brno-východ zachován pruh od Brna,“ popsal situaci Hanák.

Úplné uzavření sjezdu totiž mohlo způsobit v Brně dopravní kalamitu. „I krátkodobé uzavření výjezdu ze silnice I/50 Ostravská by znamenalo přesunutí dopravy na silnici II/430. Na koordinačních schůzkách jsem dopředu avizoval, že s tím nebude SÚS JMK souhlasit,“ uvedl ředitel SÚS JMK Jan Zouhar. „Trvali jsme na tom, že opravu dálnice v tomto úseku lze zorganizovat tak, aby uzavření výjezdu nebylo nutné. Jsem rád, že nám ŘSD dalo zapravdu,“ doplnil Hanák.

Ani tak se oprava dálnice neobejde zcela bez dopravních komplikací, uzavírka se totiž stále dotkne sjezdu na Brno-Slatinu (letiště). Přesto budou citelně menší, než kdyby byl na 10 dní zcela uzavřen i exit Brno-východ. Dělníci by měli opravovat pravý jízdní pás dálnice D1 mezi 199. a 204. kilometrem od přelomu května a června přibližně do srpna 2016.


Související články:

Komentáře 

 
0 #1 alana 2018-10-18 12:41
Muzete mi nekdo rict do kdy ze to ma byt hotove? http://www.dopravniznaceni.com/Jak-dlouho-sejeste-bude-opravovat-D1 tu pisi ze treba 15 let???
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...