Město investuje 350 milionů do opravy Benešové a prostoru před nádražím

Brno, 26. listopadu 2015 - Jednou z největších investic v nejbližších letech bude oprava ulice Benešovy a přednádražního prostoru. Město Brno nyní připravuje dokumentaci pro územní rozhodnutí a stavební povolení. Smlouvu pro vypracování dokumentací schválila Rada města Brna v na začátku listopadu.

oc letmo brno foto krystof turek

„Benešova ulice bude řešena jako městská třída, kde bude vybudován jak přesný koridor pro tramvaje a osobní dopravu, tak zároveň i pás pro cyklisty. Jde o úsek od Mahenova divadla po hlavní nádraží,“ uvedl mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára s tím, že náklady na rekonstrukci mají dosáhnout výše 353 milionů korun. Zahájení oprav je plánováno na rok 2017.

V přednádražním prostoru bude město zejména nově upravovat kolejiště, prostory pro pěší, dojde k instalaci městského mobiliáře a zeleně, stojanů na kola, budou vybudovány bezbariérové vstupy atd. Už nyní zde probíhají práce na opravách kanalizace a technických sítí.

Rekonstrukce ulice Benešovy zahrnuje rekonstrukci komunikačních ploch v celé šířce uličního prostoru ulic Benešovy, Divadelní a Malinovského náměstí včetně křižovatky Cejl/Koliště a tramvajového trojúhelníku v ústí ulice Rooseveltovy a na něj navazujícího úseku ulice Rooseveltovy až po ulici Dvořákovu. Cílem rekonstrukce je vybudování městské třídy s tramvajovou tratí, s novým dopravním řešením městské hromadné dopravy i individuální automobilové dopravy. Součástí stavby bude rovněž bezpečný koridor jak pro chodce, tak pro cyklisty.


Související články:

Komentáře 

 
0 #1 Martas 2018-01-12 09:59
Benešové? Jsem si dycky myslel, že je to Benešova, ne Benešová. Tedy do opravy Benešovy ulice. Jak může psát články někdo, kdo neumí naprosté základy češtiny?
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...