Dvanáctý ročník ankety Brno TOP 100 zná vítěze!

Brno, 13. června 2014 - Dvanáctý ročník ankety Brno TOP 100 s podtitulem „Kdo hýbe Brnem“, pořádané časopisem Brno Business & Style, zná své vítěze! Výsledky ankety byly vyhlášeny ve čtvrtek 12. června na podnikatelském setkání a společenském večeru v prostorách Hvězdárny a planetária Brno. Anketa se konala ve spolupráci s Regionální hospodářskou komorou Brno a pod záštitou brněnského primátora Romana Onderky.

top100-2012

Organizátoři ankety Brno TOP 100 ocenili sto nejvýznamnějších brněnských firem, sto nejvýznamnějších osobností a sto nejvýznamnějších organizací, které v roce 2014 nejvíce hýbou Brnem. O vítězích ve dvoukolovém hlasování rozhodla veřejnost. V obou kolech obdrželi organizátoři přesně 20 596 platných hlasů. Kompletní výsledky letošního ročníku ankety naleznete zde

vyhlaseni Brno top 100 2014

Mezi vítězi je letos 36 nováčků
V letošním ročníku se ve všech kategoriích poprvé umístilo celkem 36 nováčků. Mezi TOP 100 firmami se umístily například Aspena, Auto Palace, Hutira, Kentico nebo Moravia IT.

Mezi oceněnými organizacemi letos poprvé najdete Muzeum romské kultury, Sdružení obrany spotřebitelů nebo Sociální nadační fond města Brna.

A mezi osobnostmi ankety Brno TOP 100 se letos poprvé umístili: Petr Fiala, hudební ředitel Českého filharmonického sboru Brno, Miloslav Keřkovský, dlouholetý rektor vysoké školy BIBS, Jitka Zerhauová, sólistka Janáčkovy opery Národního divadla Brno, Vladimír Kýhos, trenér Komety Brno nebo malíř Miroslav Štolfa

„Naši anketu chápeme jako příležitost ke zvýraznění obecného povědomí o podnikatelské a obchodní činnosti v Brně a okolí, ke zvýšení prestiže regionálních firem. Současně chceme veřejnosti představit významné brněnské osobnosti a organizace, které se svou prací podílejí na významu, rozvoji, dobrém jméně a prosperitě našeho města,“ vysvětluje záměr ankety Ing. Tomáš Večeřa, ředitel vydavatelství CCB.

vyhlaseni Brno top 100 hvezdarna 2014

Své favority nominovala široká veřejnost
Hlasování probíhalo dvoukolově. V prvním kole dostala možnost nominovat své favority i široká veřejnost. Nominace probíhala na internetových stránkách www.iBrno.cz. Do druhého kola postoupilo v každé kategorii 200 kandidátů s největším počtem hlasů. Ve druhém kole hlasovali pouze kandidáti nominovaní veřejností v úvodním kole. Součtem jejich hlasování pak vznikl konečný výsledek ankety.

„Věříme, že otevřenost ankety co nejširší čtenářské obci v úvodním kole i součet hlasů kandidátů z druhého kola přináší inspirativní výpověď o vnímání stavu na brněnské společenské i obchodní scéně,“ dodává ředitel vydavatelství CCB Tomáš Večeřa.  

Které Události roku 2013 hýbaly Brnem?
Organizátoři letos premiérově ocenili také Události roku 2013, které podle veřejnosti v loňském roce nejvíce hýbaly Brnem. Na prvním místě se suverénně umístilo otevření mrakodrapu AZ Tower. Stříbrnou příčku získalo zprovoznění Přírodovědného digitária na Hvězdárně a planetáriu Brno. Třetí místo si podle veřejnosti zaslouží Moravská galerie v Brně, která v loňském roce jako první veřejné muzeum umění v ČR zpřístupnila zdarma stálé expozice.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...