Čtrnáctý ročník ankety Brno TOP 100 zná vítěze!

Brno, 14. října 2016 - Čtrnáctý ročník ankety Brno TOP 100 s podtitulem „Kdo hýbe Brnem“, pořádané časopisem Brno Business & Style (vydavatelství CCB), zná své vítěze! Výsledky ankety byly vyhlášeny ve čtvrtek 13. října 2016 na podnikatelském setkání a společenském večeru v prostorách VIDA! science centra. Anketa se konala pod záštitou brněnského primátora Petra Vokřála.

brno top 100

Organizátoři ankety Brno TOP 100 ocenili sto nejvýznamnějších brněnských firem, sto nejvýznamnějších osobností a sto nejvýznamnějších organizací, které v roce 2016 nejvíce hýbou Brnem. O vítězích ve dvoukolovém hlasování rozhodla veřejnost. V obou kolech obdrželi organizátoři přesně 31 171 platných hlasů.

Mezi vítězi je letos 22 nováčků
V letošním ročníku se ve všech kategoriích poprvé umístilo celkem 22 absolutních nováčků. Mezi TOP 100 brněnskými firmami se letos poprvé umístily AUTONOVA BRNO, investiční skupina DRFG, Red Hat Czech, Vysoká škola Karla Engliše a T-Mobile.

Mezi oceněnými organizacemi letos poprvé najdete Letohrádek Mitrovských Brno, Památník Leoše Janáčka, Povodí Moravy, Tyfloservis, Uměleckoprůmyslové muzeum, Moravskou galerii i našeho dnešního hostitele VIDA! science centrum.

A mezi osobnostmi ankety Brno TOP 100 se letos poprvé umístili: ředitel Regionální hospodářské komory Čeněk Absolon, náměstci hejtmana Jihomoravského kraje Václav Božek a Roman Celý, proděkan Lékařské fakulty Masarykovy univerzity Ivan Čapov, herci z Městského divadla Brno Hana Holišová a Viktor Skála, tenistka Lucie Šafářová a fotbalista Petr Švancara.

„Právě na Petru Švancarovi je vidět, jak anketa Brno TOP 100 odráží přínos osobností a firem pro Brno, kterého si veřejnost všímá a oceňuje svými hlasy. Dokud Petr Švancara kopal za Viktorku Žižkov a Příbram, hlasovali pro něj pouze skalní fanoušci. Nyní si ale svým úsilím o záchranu fotbalového stadionu za Lužánkami získal přízeň a hlasy brněnské veřejnosti v takové míře, že se poprvé dostal mezi TOP 100 brněnských osobností,“ uvedl Lukáš Grasgruber, vedoucí projektu Brno Business & Style.

Své favority nominovala široká veřejnost
Hlasování probíhalo dvoukolově. V prvním kole dostala možnost nominovat své favority i široká veřejnost. Nominace probíhala na internetových stránkách www.iBrno.cz. Do druhého kola postoupilo v každé kategorii 200 kandidátů s největším počtem hlasů. Ve druhém kole hlasovali pouze kandidáti nominovaní veřejností v úvodním kole. Součtem jejich hlasování pak vznikl konečný výsledek ankety.

Podrobné výsledky letošního i minulých ročníků a fotogalerie ze slavnostního vyhlášení naleznete zde


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...