Policie ocenila pět brněnských strážníků, kteří zasáhli proti požáru a ozbrojenému muži

Brno, 6. září 2012 (MEDIAFAX) - Pětice brněnských strážníků, z nichž byla jedna žena, si vysloužila ve čtvrtek ocenění za vynikající zákroky během léta. Tři z nich zpacifikovali ozbrojeného pachatele, zbylá dvojice se duchapřítomně zachovala při požáru domu plného lidí, řekla mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková. Strážníky ocenil ředitel městské policie Jaroslav Přikryl.

oceneni-policistu-brno

Dvojici Lence Soukalové a Vladimíru Králíkovi se dostalo pocty kvůli zásahu 23. července ve Vaculíkově ulici na Lesné, kde hořel jeden z nájemních bytů. "Přivolali hasiče, uzavřeli hlavní uzávěr plynu a pomohli nájemníkům opustit budovu," uvedla Kapitančiková s tím, že celkově dům opustilo 25 lidí bydlících v bezprostřední blízkosti ohně.

Ján Šrámko, Pavol Novák a Petr Kavka zase 19. listopadu v ulici U Pošty odvrátili hrozící nebezpečí ze strany ozbrojeného muže. "Měl dva nože a hrozil střelbou. Mladík se nejprve popral s ostrahou obchodu, ve kterém nakupoval strážník Šrámko. Když útočník vytáhl nůž, policista proti němu zasáhl," popsala Kapitančiková.

Dodala, že agresor vytáhl další nůž, hrozil také střelbou a později utekl. Dopadli jej právě Novák s Kafkou.

Lenka Horáková, foto: Městská policie Brno

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...