Speciální galerijní tramvaji podpoří sociálně ohrožené děti

Brno, 21. října 2020 – Galerijní tramvaj, charitativní projekt Dopravního podniku města Brna, již několik let pomáhá podporovat různé důležité kauzy z Brna a okolí. Prosinec letošního roku bude proto opět patřit neziskové organizaci Ratolest Brno a jejímu benefičnímu projektu Galerie Ratolest.

galerie ratolest tramvaj

Během celého prosince bude tramvaj č. 1033 vézt reprodukce prodejních děl umělců a umělkyň, kteří podpořili myšlenku Galerie „umění(m) pomáhat” – tedy prostřednictvím prodeje uměleckých děl podporovat děti, mladé lidi a celé rodiny v tíživé životní situaci. Pokud cestující tato díla zaujmou, mohou si je zakoupit přes e-shop na webu galerieratolest.cz.

Novinkou letošní výstavy bude vernisáž přímo v „šalině“ a to konkrétně ve středu 2. 12. od 17 hod. „Vzhledem k současným vládním nařízením jsme rádi, že můžeme činnost Galerie Ratolest prezentovat tímto způsobem,“ říká koordinátorka projektu, Iva Kouřilová a dodává: „proto všechny srdečně zveme na nezvyklou vernisáž, která se uskuteční přímo v „šalině“ č. 1033, odstavené na slepé koleji na Komenského náměstí. Bude možné se ní projít, prohlédnout si umělecká díla Galerie Ratolest, a pokud vám některé padne do oka, bude možné si jej rovnou zarezervovat a následně zakoupit. Kromě umění budeme mít pro návštěvnice a návštěvníky připraveno drobné občerstvení a zejména horký mošt na zahřátí.“

Galerie Ratolest není běžná galerie. Jedná se o jedinečný charitativní projekt spolupracující s umělci a umělkyněmi z celé České republiky, kteří se rozhodli podpořit dobrou věc. Peníze z prodeje či pronájmu uměleckých děl putují na činnost Ratolesti Brno, organizace, která již 25 let pomáhá ohroženým dětem, mladým lidem i celým rodinám v nepříznivé životní situaci.
Foto: archív


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF