FN Brno mimořádně otevře návštěvníkům hematologické pracoviště

Brno, 16. září 2019 – Kolik toho víme o krvi? Z laického pohledu ji vnímáme pouze jako červenou tekutinu, která proudí naším tělem. V rámci již tradiční podzimní akce Měsíc zdravé krve však máte možnost ji poznat a porozumět jí mnohem lépe. Brány svých laboratoří otevře 24. září veřejnosti Oddělení dětské hematologie ve FN Brno.

krev kapka krvinka

Ani v tomto roce nebude chybět bohatý program a mnoho informací o krvi, kostní dřeni i vzácných krevních onemocněních. Oproti předešlým ročníkům se však zájemci mohou navíc těšit na novinku v podobě hry ve virtuální realitě, která zpestří některé z dnů otevřených dveří. Příchozí nejen díky ní porozumí významu jednotlivých krevních elementů i způsobu, jakým krev může bojovat s nádorovými buňkami.

Chybět nebudou ani přednášky odborníků nebo unikátní výstava věnovaná krvi a historii hematologie a transfuziologie. Na vybraných místech bude navíc možnost nechat si zdarma orientačně zjistit krevní skupinu či zkontrolovat krevní obraz.

Oddělení dětské hematologie FN Brno se veřejnosti otevře 24. 9. od 8.30 do 15.00 hod. Příchozí si mohou co hodinu (mimo 11.00 a 12.00 hod.) poslechnout přednášku na téma „Hematologie není jen leukémie“. Zároveň jim specialisté vysvětlí možnosti dnešní hematologie a provedou je laboratořemi, kde se hematologové věnují diagnostice krevního obrazu, srážlivosti krve i speciální morfologii. Prostor bude také pro případné dotazy i na prohlídku výstavy o krvi a významných milnících hematologie a transfuziologie.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...