Psovodi poběží 1000 mil na podporu onkologicky nemocných dětí

Brno, 24. srpna 2016 - Ve dnech 27. srpna až září se uskuteční charitativní štafetový běh psovodů s československými vlčáky „1000 mil pro jeden cíl“. Výtěžek bude věnován Nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek, zřízenému při Klinice dětské onkologie FN Brno.

vlcak charita

Inspirací je příběh z roku 1925 o štafetovém běhu psích spřežení převážejících sérum proti záškrtu do odlehlé vesnice na Aljašce. Start štafety proběhne v sobotu 27. 8. ve 14.00 hodin v Brně v blízkosti Dětské nemocnice, doběh se uskuteční v neděli 4. 9. v odpoledních hodinách v areálu Zoo Brno.

Trasa štafety v délce 1600 km (tedy 1000 mil) je vedena převážně na území České republiky. Předpokládá se start dvou týmů na trati. Jeden 40členný tým budou tvořit psovodi, kteří povedou národní plemena psů, a v druhém týmu poběží či pojede tým zbytku světa. Předběžně je plánováno 25 etap na kole, 9 na koloběžce a 6 běžeckých (chodeckých).

„Částku, kterou pro náš nadační fond získáme, bychom chtěli použít na úhradu nákladů spojených s naším interním projektem Krtek in moušn. Jde o projekt pro krtčí teenagery. Oddechové víkendy v České republice a výlety za poznáním evropských zemí jsou připravovány tak, aby se jich mohly účastnit i děti, kterým jako následek onkologické léčby zkomplikoval život fyzický handicap,“ uvedla Irena Korvasová Čánská za Nadační fond dětské onkologie KRTEK.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...