V Černovicích chystají v sobotu premiérový gulášfest

Brno, 24. září 2015 - Vůně dřeva zapáleného pod kotly a v nich bublajícího guláše ovládne v sobotu 26. září od 9 do 16 hodin park na ulici Řehořova v brněnských Černovicích. Černovické sdružení zde ve spolupráci s Hostincem Slunečnice uspořádá již tradiční Svatováclavský jarmark, k němuž se letos poprvé přidá gulášfest.

gulasfest cernovice

Návštěvníci se mohou těšit na klasický hovězí, vepřový, zvěřinový, ale také hlívový guláš, který pro ně uvaří desítka týmů složených z profesionálů i amatérů.

Chuť, způsob servírování pokrmů i vzhled každého soutěžního týmu ohodnotí odborná porota, v níž zasednou šéfredaktorka časopisu Apetit Marie Holobrádková, vydavatelka časopisu Sommelier Ivana Kováříková, šéfkuchař pražské Perfect Canteen Jan Kovářík a vynikající brněnský kuchař Petr Zahnáš. Nejlahodnější guláš vyberou v anketě rovněž návštěvníci. Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen proběhne ve 14 hodin.

Na jarmarku samozřejmě nebude chybět široká nabídka farmářských pochoutek, uzenin, zeleniny a rukodělných výrobků. Připraven je košt moravských vín, burčák, pivo z Parního pivovaru Hauskrecht či čerstvě pražená káva.

Nudit se nebudou ani děti. V 10 hodin proběhne předpremiéra pohádky O kočičím zpívání v provedení Divadelního spolku Dialog, po celý den si bude možné vyrábět dřevěné ovoce a zeleninu v dílně kutila Zdendy, soutěžit s Hocusem a Lotuskou nebo si vyzkoušet moštování jablek. Atmosféru dotvoří živá hudba v podání cimbálové muziky a místních muzikantů.

Černovické sdružení pořádá trhy od roku 2012 pravidelně čtyřikrát ročně. „Jarmarky jsou pro nás spíše prostředkem než cílem. Jsou příležitostí, aby se lidé v naší čtvrti jednou za čas potkali a pobavili se. To, že si kromě příjemných zážitků donesou domů i něco dobrého, je krásný bonus navíc.“ říká předseda sdružení Ladislav Kotík.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...