170. výročí oslaví Pilsner Urquell také na náměstí Svobody v Brně

Brno, 8. října 2012 – Všechna piva plzeňského typu, která dnes tvoří dvě třetiny světové pivní produkce, mohou oslavit 170. narozeniny svého vzoru. Přesně 5. října 1842 se totiž zrodila první várka originálního plzeňského ležáku Pilsner Urquell, který inspiroval vznik pivní kategorie PILS. Významné jubileum oslaví příznivci plzeňského piva v Brně v pátek 12. října.

pilsner-urquell

V 18.00 hodin přiveze na náměstí Svobody formanský povoz 5 dubových 170 litrových sudů, ze kterých se vyčepuje symbolických 1 700 nefiltrovaných piv Pilsner Urquell.

Již 170. výročí od uvaření první várky piva Pilsner Urquell, jediného originálu a zakladatele celé pivní kategorie PILS, oslaví příznivci dobrého piva v moravské metropoli v pátek 12. října. Oslava začne v 18.00 hodin a hudební program potrvá do 22.00 hod. Brňané budou moci ochutnat nefiltrované pivo z pěti dubových 170 litrových sudů, které na náměstí Svobody doveze formanský vůz, jako tomu bývalo v době vzniku originálního plzeňského ležáku.

Slavnost za přítomnosti významných hostů a fanoušků plzeňského piva oficiálně zahájí naražením jubilejního sudu starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka. „Věřím, že se na brněnském náměstí sejde mnoho věrných příznivců piva Pilsner Urquell, abychom si společně připili na 170. výročí tohoto výjimečného ležáku, podle kterého se vaří dvě třetiny světové pivní produkce,“ zve na oslavu Václav Berka, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje.

V rámci hudebního programu vystoupí na oslavě hudební mág Michal Pavlíček spolu se svými hosty Bárou Basikovou a Davidem Kollerem a o další zábavu se postará Čankišou, sedmičlenná kapela, jež pronikla do povědomí posluchačů doma i v zahraničí díky koncertům nabitým energií a divokými rytmy.

Náležité pozornosti se během oslavy plzeňského piva dostane osobnosti, jež má dlouholetý vztah k plzeňskému pivu a přispěla k dobrému jménu prémiového ležáku Pilsner Urquell především ve světě. Jako nový nositel titulu Čestný znalec (Honorary Connoisseur) piva Pilsner Urquell bude slavnostně dekorován významný český sportovec, olympijský vítěz Jan Železný.

(red)


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...