I letos proběhne v Brně unikátní projekt Vánoční stromky – stromy pro život

Brno, 14. listopadu 2011 - Již třináctým rokem budou mít obyvatelé Brna možnost zakoupit si živou vánoční jedličku díky projektu „Vánoční stromky – stromy pro život.“ Akce proběhne pod záštitou místních nevládních organizací v adventním období od 28. 11. do 23. 12. 2011. Cílem je podpořit snahu neničit kvůli několika dnům vánočních svátků spoustu mladých stromků, ale naopak využít tradice Vánoc k podpoře lesů v okolí Brna výsadbou jedle bělokoré.

Stromky-pro-zivot

Jedličky jsou zasazené v květináči a vysoké 30-40 cm. Zájemci dostanou také návod, jak o jedličku během zimy a Vánoc pečovat. Na jaře bude možnost zasadit zakoupený stromek na společné výsadbě za asistence lesníků na vybrané místo v okolí Brna.   
Vánoční jedličky budou k zakoupení na Rezekvítku, v ekologické poradně Veronica, na pracovištích Lipky (Lipová, Jezírko a Rozmarýnek), v informačním centrum YMCA Brno, v EkoCentru Brno, v přírodní zahradě u smrku a v Ekoporadně Tišnovsko.  Více informací naleznete na www.rezekvitek.cz. Projekt finančně podpořilo Statutární město Brno.

(red), foto: Rezekvítek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...