Salon vín je nejpopulárnějším TOP vinařským cílem roku 2017

Brno, 13. října 2017 – Vítězem prestižní soutěže o nejpopulárnější TOP vinařský cíl se pro rok 2017 stal Salon vín České republiky. Rozhodlo o tom hlasování veřejnosti, když příznivci vinařské turistiky organizátorům zaslali více než 24 tisíc platných hlasů.

TOP vinařský cíl 2017 350x234

Letošním stříbrným cílem je Valtické podzemí provozované Vinařstvím Lednice Annovino, bronzovým pak Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice. Cenu Národního vinařského centra obdržela Villa Daniela – venkovské sídlo milovníků vína. Slavnostní vyhlášení výsledků pátého ročníku soutěže se konalo ve čtvrtek 12. října v prostorách lednického zámku.

TOP vinařský cíl je on-line bedekr zajímavých míst, která svým návštěvníkům nabízejí snoubení vína a zážitku. Mohou to být vinařství, sklepní uličky, vinotéky, vinařské penziony nebo třeba restaurace, kde profesionálně pracují s vínem. Průvodce v současnosti zahrnuje rovných 208 cílů rozesetých po celé České republice od Beskyd po Šumavu. Bedekr píše tým odborných garantů, jehož členy jsou novináři, sommelieři či odborník na vinařskou architekturu, a to vždy na základě osobní zkušenosti s daným místem.

Každoročně navíc veřejnost vybírá z těchto cílů ten nejpopulárnější. Hlasování je možné vždy od začátku června do konce září. "Letos jsme zaznamenali 24.002 hlasů, což je nejvíc v historii soutěže. Bereme to jako důkaz toho, že vinařská turistika v České republice zažívá zlaté období," uvedl ředitel pořádajícího Vinařského Institutu Petr Psotka.

Vítězný Salon vín České republiky je umístěn ve sklepení zámku ve Valticích. Jde o každoročně aktualizovanou kolekci stovky nejlepších vín z ČR, která jsou hodnocena ve vícekolovém systému stejnojmenné národní soutěže vín.

Více informací na www.topvinarskycil.cz.


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...