Národní soutěž vín opět ve Znojmě

Znojmo, 6. srpna 2016 - Po dvou letech se ve vinařském Znojmě opět koná Národní soutěž vín Znojemské podobnosti. V sobotu 10. září proběhne výstava vín přihlášených do soutěže. V krásných prostorách kláštera Dominikánů na Dolní České ve Znojmě bude možné degustovat více než 200 vín.

Národní soutěž vín Znojemské podoblasti

 

Národní soutěž vín Znojemské podoblasti nabídne opět celou škálu bílých, růžových a červených vín. Zajímavostí budou i sekty. „Všechna vína, která na výstavě budou, mají původ ve vinicích Znojemské vinařské podoblasti, i když některá vína jsou produktem vinařství se sídlem mimo tuto podoblast. To je jedna z podmínek soutěže. Vzorky vín jsou rozděleny dle obsahu zbytkového cukru do sedmi kategorií, sekty jsou ve zvláštní, osmé kategorii. Na návštěvníky výstavy čeká opravdu pestrá škála skvělých vín Znojemska,“ říká předseda pořádajícího spolku VOC Znojmo Mgr. František Koudela.

Komise degustátorů soutěže, která má za úkol vybrat ta nejlepší vína ze všech přihlášených vín, zasedne 30. srpna. Kolik zlatých, stříbrných a bronzových medailí udělí, bude známo až na výstavě. Jedno je ale teď jisté: ta nejlepší vína postupují do celostátních kol soutěže, kde se utkají o prestižní místo v Salonu vín ČR a o titul absolutního Šampiona.

Národní soutěž vín Znojemské podoblasti pořádá spolek VOC Znojmo ve spolupráci s Národním vinařským centrem a Svazem vinařů ČR, za podpory Vinařského fondu ČR. Soutěž je nominační ve smyslu nominace těch nejlepších vín ze Znojemska do celostátní Národní soutěže vín 2016.

Výstavu vín bude možné navštívit v sobotu 10. září od 10:00 do 20:00 hodin. Vstup je zdarma, degustace probíhá formou placených bločků. K tanci a poslechu hraje cimbálová muzika Kyjovsko.

 

Národní soutěž vín Znojemské podoblasti pozvánka

 

O Znojemské vinařské podoblasti

Znojemská podoblast je jednou ze čtyř podoblastí Vinařské oblasti Morava, zahrnuje celkem 3 530 hektarů vinic a 91 vinařských obcí. Naše podoblast je vyhlášená především bílými aromatickými víny. Skvělá vína dávají odrůdy Sauvignon, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené, výborná jsou také z odrůd Rulandské bílé, šedé i modré či z Pálavy.

Jedním z důvodů, proč se na Znojemsku rodí vína s originální chutí a pověstnou rozmanitostí, je stylově pestré spektrum kvalitních bílých odrůd, které je řadí mezi nejlepší světová bílá vína. Za chuťově plná a svěží aromatická bílá vína však Znojemsko vděčí nejenom velkému počtu šikovných vinařů, ale také ideálním přírodním a klimatickým podmínkám. Studené větry z nedaleké Českomoravské vrchoviny spolu s termoregulačním vlivem řek Dyje, Jevišovky a Jihlavy dávají zdejším vínům nezaměnitelnou kořenitou chuť a plnost. Díky střídání slunečných dnů a chladnějších nocí hrozny zrají pomaleji, ale zato si uchovávají vonné látky a dosahují vysoké jakosti.

 


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...