Grand Prix Austerlitz již potřinácté

Brno, 1. července 2016 - Mezinárodní výstava vín Grand Prix Austerlitz je pořádána již po třinácté. Každým rokem se jí zúčastní okolo 50 vinařů a představí se zde přibližně 250 vzorků vín. Akce vznikla u příležitosti oslavy narozenin císaře Napoleona.

GPA1

Výstava má dvoukolové hodnocení. V prvním kole jsou hodnocena všechna vína a do druhého kola jsou puštěna jen ta, která dosáhnou 80 a více bodů. Druhé kolo probíhá přímo v den výstavy. Je to jediná výstava v České republice, kdy jsou výsledky známy až po ukončení akce. Má to velkou výhodu: návštěvníci nepořádají „hony na championy“, ale degustují podle své chutě.

GPA3

V letošním roce budou moci návštěvníci vína přechutnat 20. srpna v Brně v Biskupském dvoře u Zelného trhu, v Praze pak 10. září v Pražské tržnici u Haly 28, kde má Moravská banka vín svou vinotéku.

Začátek obou akcí je ve 14 hodin a předpokládaný konec ve 20 hodin. K přechutnání zde budou všechna vína soutěže. Součástí bude i malé občerstvení a výstavu bude doprovázet také kulturní program: cimbálová muzika, sabrage sektu, ukázky výcviku Napoleonských vojsk a další zajímavosti.

Grand Prix Austerlitz je pod záštitou ministra zemědělství České republiky Ing. Mariana Jurečky, dále hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Michala Haška a Asociace sommeliérů České republiky a za podpory Vinařského fondu České republiky.


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...