VinFest 2016 sází na malá vinařství

Brno, 13. května 2016 - Již za pár dní proběhne v Brně festival vína pod názvem VinFest Brno 2016. Popáté nabídne návštěvníkům 25 vinařů převážně z Moravy svá vína. Organizátoři jako vždy vsadili na mnohdy neznámé vinaře, kteří ale mohou ve své nabídce ukrývat doposud neobjevené perly vinařského umu.

VinFest Brno 2016

VinFest Brno 2016 plakátek


Akce se koná tradičně v Kongresovém centru brněnského Výstaviště. Začátek je nastaven na 19. hodinu. Přibližně ve 20.15 proběhne vyhlášení výsledků hodnocení vín a předání ocenění vinařům. Vítězné vzorky budou poté nabídnuty všem k přechutnání. Volné ukončení večera je naplánován až k půlnoci. Po celou dobu se bude o zábavu starat Horňácká cimbálová muzika Petra Mičky. Akci doprovodí ochutnávka kávy, sýrů a dalších delikates.


Večer slibuje k degustaci na 150 vzorků vín. Účast přislíbili například Vinařství sv. Florian (Bzenec), Zámecké sklepy Strážnice (Strážnice), Vinařství Pfeffer (Rakvice), Vinařství Benešovský (Šardice), Vinařství Krýsa (Kostelec u Kyjova), Vinařství Baláž (Dolní Dunajovice) Rodinné vinařství Janoušek (Rakvice) nebo slovenské Vinárstvo Golguz (Hlohovec).

Samotné hodnocení vín proběhne 30. května v hotelu International. Předsedou hodnocení soutěže je prof. Ing. Pavel Pavloušek Ph.D. Všechny vzorky budou posouzeny 100 bodovým hodnotícím systémem.


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...