Festival Grand Jour de Champagne chystá řadu novinek

Brno, 1. října 2015 - Milovníci šampaňského a nevšedních gastronomických zážitků si už jistě do svých diářů poznamenali termín 4.–7. listopadu, který bude zasvěcen velkolepé přehlídce šampaňského Grand Jour de Champagne 2015.

grand jour de champagne 2015

Devátý ročník tohoto unikátního festivalu s sebou přináší hned několik zásadních novinek. První z nich je místo konání tradiční pražské Champagne Exhibition – letos poprvé se totiž uskuteční v noblesních prostorách skvostného barokního Buquoyského paláce, sídle francouzského velvyslanectví. Kdo by si nechtěl vychutnat sklenku lahodného moku třeba v salónu Richelieu, salónu Karla X. či v Hudebním salónu?

Ochutnejte nové champagne domy
Svou účast letos potvrdilo také mnoho nových champagne domů, mezi něž patří mj. Roger Barnier, Deutz, Brugnon, Guy Charbaut nebo Vollereaux. Chybět samozřejmě nebudou ani tradiční hosté přehlídky, jako je Mailly Grand Cru, Salon/Delamotte, Fleury, Perrier-Jouët, deVenoge a mnoho dalších vyhlášených domů.

Michelinští mágové potěší Prahu i Brno
Vrcholem této společenské události budou galabankety. V Praze se přípravy slavnostního menu ujme držitel dvou michelinských hvězd Bernard Bach a letos nebude michelinská hvězda odepřena ani Brnu. O skvělý gastronomický zážitek se zde v hotelu Best Western Premier Hotel International Brno postará nejmladší laureát tohoto ocenění, Michaël Nizzero, který pracoval mj. ve Velké Británii či Dubaji a v současnosti působí v hotelové restauraci pětihvězdičkového hotelu La Briqueterie v Épernay v oblasti Champagne.

Bohatý doprovodný program zpříjemní sychravý listopad
Návštěvníci už si jistě zvykli, že celou přehlídku doprovází také množství degustací a nevšedních společenských zážitků. Také letos za nimi můžete vyrazit do skvělých restaurací, trendy barů a unikátních prostor.

Aktuální informace k letošnímu festivalu Grand Jour de Champagne naleznete na www.champagne-grandjour.cz


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...