Výstava vín Grand Prix Austerlitz nově obsadí Biskupský dvůr

Brno, 13. srpna 2015 - Po dvanácti letech se mezinárodní výstava vín Grand Prix Austerlitz přestěhovala ze slavkovského zámku do Brna. Letošní ročník se tak odehraje v sobotu 15. srpna v prostorách Biskupského dvora u Zelného trhu.

vino grand prix austerlitz brno 2015

„Mezinárodní výstava vín Grand Prix Austerlitz již patřila neodmyslitelně k letním Napoleonským slavnostem na Zámku-Austerlitz ve Slavkově u Brna. Na nádvoří zámku se scházeli milovníci vína a přechutnávali vína jak našich vinařů, tak i zahraničních,“ říká Stanislav Šida, jeden z organizátorů výstavy.

Příznivci této akce ji již v roce 2015 na zámku budou ale hledat marně. „Po dvanácti letech se tato výstava ze Slavkova přesouvá do Brna a Prahy. Její přesun není z důvodů nezájmu návštěvníků, ba naopak, návštěvníci každým rokem přibývají,“ dodává Šida s tím, že důvodem přesunu akce do Brna byly nevýhodné podmínky pronájmu od majitele slavkovského zámku.

Slavnostní zahájení výstavy se uskuteční ve 12.00 hod. Vstupné 300 Kč zahrnuje skleničku, katalog a žetony na degustační vzorky, k poslechu bude hrát cimbálová muzika. Ukončení výstavy očekávají organizátoři v 19.00 hod.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...