Kam za vínem o víkendu 30.–31. května?

Brno, 29. května 2015 – Počasí v posledních týdnech nebylo zrovna vydařené. Třeba se konečně umoudří o posledním květnovém víkendu. A kde jinde jej strávit, než na některé ze zajímavých akcí se sklenkou vína v ruce?

vino lahev vyvrtka detail

28.–30. května
Brno, historické centrum města
VÍNOMÁNIE 2015 – moravský vinařský trh v historickém centru Brna kolem Měnínské brány. Je součástí oblíbených tradičních festivalů zábavy „Brno – město uprostřed Evropy …“ s mezinárodní přehlídkou ohňostrojů s hudbou IGNIS BRUNENSIS. Provozní doba je denně od 11 do 21.30 hodin.

30. května
Prušánky, Nechory – vesnička vinných sklepů
Setkání ženských a mužských folklórních sborů v areálu vinných sklepů Nechory začíná v 16.30 hodin. V průběhu programu i po závěrečné písni bude probíhat malá ochutnávka vín místních vinařů. Vystoupí ženské a mužské sbory z Podluží, Kyjovska, Hradišťska, hosté ze Slovenska a místní dětský soubor Nechoránek.

30. května
Valtice, Vinařská 407 (areál CHÂTEAU VALTICE - Vinné sklepy Valtice, a.s.)
Milovníky mladých a růžových vín potěší ochutnávky v areálu firmy CHÂTEAU VALTICE spojené s bohatým doprovodným programem, včetně prohlídek Křížového sklepa, jednoho z největších křížových sklepů na světě. Na své si přijdou také děti, pro které budou připraveny zábavné soutěže.

30.-31. května
Čejkovice (okr. Hodonín), Hotel Zámek a sokolovna
Tradiční ochutnávka mladých čejkovických vín ročníku 2014 v prostorách místního zámku představí 30 vinařství a nabídne dvoudenní zábavu spojenou s folklorem, vínem a dobrou náladou. Na nádvoří zámku bude probíhat každoroční hudební program.

Dlouhodobé akce:

3. dubna – 1. listopadu
Znojmo, Vlkova věž, Kollárova 385/6
Informační centrum VOC Znojmo s ochutnávkou vín ve Vlkově věži s vyhlídkou je letos otevřeno od 3. dubna do 1 listopadu. Návštěvníci zde mohou získat informace o vinařstvích a vinařských akcích ve Znojmě a okolí a také ochutnat vína ze speciálního vinného baru.

23. dubna – 2. září
Velké Bílovice, vinné sklepy
V období od 23. dubna do 2. září se koná akce s názvem Za vinařem do Velkých Bílovic ve městě Velké Bílovice. Po dobu 19 týdnů postupně otevře své dveře 50 vinařství, každý týden 3 až 5 vinařství, od čtvrtka do středy, ve vedlejší sezóně od 15 do 19 hodin, a v hlavní sezoně od 13 do 19 hodin. Zde budou mít návštěvníci možnost degustovat min. 8 druhů vín za 100,- Kč na osobu. Po zaplacení degustačního poplatku jim vinař zapůjčí skleničku a po ukončení ochutnávky si skleničku vinař vezme zpět. V infocentru a na info-tabuli na náměstí Osvoboditelů ve Velkých Bílovicích je uvedeno, kdo má daný termín otevřený sklep.

27. dubna – 4. října
Velké Pavlovice, sklepy vinařů ze spolku Víno z Velkých Pavlovic
Vinaři ze spolku Víno z Velkých Pavlovic pro vás budou mít otevřeny své sklepy od 27. dubna do 4. října 2015. Každý týden otevřou dvě vinařství od 18 do 21 hodin. Během letní dovolené tak můžete ochutnat skvělá vína z oblasti Velkých Pavlovic.

27. dubna – 8. listopadu
Nový Šaldorf-Sedlešovice, vinné sklepy
Od dubna do listopadu se každý týden od 17 do 21 hodin otevře alespoň jeden novošaldorfský vinný sklep pro veřejnost. Nabídka vín, degustace, posezení a občerstvení je podle individuální nabídky vinaře. Rozpis týdnů vinaře naleznete na webu spolku Šaldorfské sklepy, letácích a infotabulích ve vinných sklepech Nového Šaldorfa.

Zdroj: NVC


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...