Naše vína přivážejí 5 zlatých medailí z italského Jesola

Brno, 12. května 2015 - Úspěšné tažení moravských a českých vín soutěžním rokem 2015 pokračuje medailovou sklizní na Concours Mondial de Bruxelles. Naši vinaři zde získali celkem 12 medailí, z toho 5 zlatých.

vino soutez jesol italie nvc

Zajímavostí letošního ročníku je úspěch dvou našich sektů. Letošní ročník putovní soutěže se konal v italském Jesolu. Společnou prezentaci moravských a českých vín organizačně zajišťovalo Národní vinařské centrum za finanční podpory Vinařského fondu.

Zlaté medaile získala vinařství:

  • BOHEMIA SEKT - Bohemia Sekt Prestige Brut 2013
  • Vinařství Josef Dufek - Tramín červený, výběr z hroznů 2013
  • Vinařství Štěpán Maňák - Ryzlink vlašský, výběr z hroznů Terroir 2013
  • Vinařství Pavlov – Pálava, pozdní sběr 2013
  • Víno Mikulov - Rulandské bílé, pozdní sběr 2013

I přes obrovskou konkurenci se v soutěži umístily také dva sekty firmy BOHEMIA SEKT, a to na zlaté a stříbrné pozici. Je to dokladem toho, že rostoucí obliba sektů nejen jako sezónního vína jde ruku v ruce s jejich kvalitou, která obstojí i v mezinárodním měřítku.

Za Českou republiku v hodnotících komisích zasedli Luboš Bárta, Iva Kováříková, Michal Šetka, Josef Balík, Martin Půček a Tibor Nyitray.

„Můj osobní pohled na hodnocená vína je ovlivněn tím, že jsem vedl specializovanou komisí pro mladá tichá rosé a neročníhová šumivá růžová vína a jen občas jsme pro zpestření dostali sérii bílých nebo červených vín. Ze zhruba stovky hodnocených růžových vín ročníku 2014 lze zobecnit, že v trendu jsou svěží suchá vína na horní hranici povoleného zbytkového cukru pro tuto kategorii. Na ústupu je smetanovo-jogurtový styl, naopak stále častěji se prezentují čistě ovocná vína s pěknou kyselinou, čemuž ostatně prakticky v celé Evropě přál i ročník,“ okomentoval dění na soutěži Luboš Bárta.

Zdroj: NVC, foto: Luboš Bárta


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...