Burčáková a dýňová slavnost jen kousek za hranicemi

Brno, 11. září 2014 – Region Land um Laa, který se nachází v dolnorakouském Weinviertelu u česko-rakouských hranic, připravil i pro české hosty na následující dva víkendy dvě zajímavé slavnosti, které se vyplatí navštívit ať už s rodinou a dětmi nebo s přáteli. Tradiční „Burčáková a dýňová slavnost“ se koná v konopné vesničce Hanfthal již tento víkend 13. –14. září 2014 a slavnost „Víno – Umění – Kultura“ ve Falkensteinu příští víkend 19. –21. září 2014.

dynova slavnost

Obě tradiční slavnosti je ideální zkombinovat s relaxací ve vyhlášených termálních lázních Therme Laa, které se nachází v lázeňském městečku Laa an der Thaya, jen 50 minut jízdy z Brna (dostupné i přímou autobusovou linkou č. 104) a necelé 3 hodiny jízdy z Prahy.  

Tradiční Burčáková a dýňová slavnost, která se letos uskuteční již počtrnácté, je každý rok připravena tak, aby program po celé dva dny zaujal nejen dospělé návštěvníky ale i děti. Originální „Dýňové postavičky“ tzv. „Bluza-Figuren“ ozdobí nejen celou vesničku Hanfthal, ale i malebnou vinnou uličku „Brunn-Beri“. Pro děti bude mimo jiné připravena jízda na ponících nebo malování a vyřezávání dýní. Vedle rozmanitých produktů z dýní budou návštěvníci moci ochutnat i první letošní burčák nebo produkty z technického konopí té nejvyšší kvality jako např. Hanfthalské konopné biopivo, kterými je vesnička Hanfthal vyhlášená.

Vstup na slavnosti je po oba dva dny zdarma a v případě nepřízně počasí bude připraven bohatý program v originální starodávné stodole. Podle motta „Chutné, vydatné a zdravé“ budete mít možnost mimo jiné ochutnat i regionální speciality, lahůdky z dýní nebo technického konopí, burčák a čerstvé ovocné šťávy.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...