Championem Slovácka se stalo Svatovavřinecké od Vinum Moravicum

Valtice, 22. srpna 2014 – První kolo Národní soutěže vín již zná svého Šampiona. V úterý 19. srpna zasedla odborná poroda a vybrala vítěze vín s původem hroznů ve slovácké vinařské podoblasti. Celkem bylo přihlášeno 365 vzorků a vítězem se stalo Svatovavřinecké 2011 pozdní sběr firmy Vinum Moravicum z Bzence.

vino sklenice nalevani

svatovavrinecke vinum moravicum championToto víno se tak stalo Šampionem a vítězem kategorie červených suchých a polosuchých vín. Národní soutěž vín, nejvyšší a největší soutěž vín v České republice, je realizována za finanční podpory Vinařského fondu, organizačního zajištění Národním vinařským centrem a pod garancí Svazu vinařů České republiky. Soutěž slovácké vinařské podoblasti pořádá Sdružení slováckých vinařů.

„Na úspěch, kterého jsme dosáhli v Národní soutěži vín, jsme velice hrdí a vážíme si ho. Šampionem  prestižní výstavy se víno nestává každý den. Úspěch je o to cennější, že titulem Šampion bylo oceněno červené víno Svatovavřinecké pozdní sběr 2011, které se prosadilo nejen nad špičkovými bílými víny z Moravy, ale i v konkurenci červených vín z dnes preferovaných  odrůd  jako je Cabernet Sauvignon, Merlot či Cabernet Moravia,“ komentovala úspěch Jitka Bezchlebová z bzenecké firmy Vinum Moravicum.  

V soutěži bylo hodnoceno 365 vín, která získala 41 zlatých, 64 stříbrných a 7 bronzových medailí. Do celostátního kola Salonu vín - národní soutěže vín postoupilo ze slovácké vinařské podoblasti 257 vín. Nominovaná vína budou spolu s postupujícími z vinařských podoblastí - velkopavlovické, mikulovské a znojemské a vinařské oblasti Čechy soutěžit o postup do finále a titul absolutního Šampiona a umístění v Salonu vín ČR, celoroční degustační expozici vín ve Valticích.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...