Hřiště Akátky prošlo modernizací, láká mladší i starší děti

Brno, 22. května 2024 - Lesopark mezi Židenicemi a Vinohrady je oblíbené místo pro vycházky a relaxaci. Rodiče s dětmi zde rádi navštěvují dětské lesní hřiště, které v posledních měsících prošlo úpravami. Stalo se tak díky vítěznému návrhu z participativního rozpočtu Dáme na vás.

hriste akatky tismmb

„Cílem projektu bylo zatraktivnit stávající hřiště moderními herními prvky, rozdělit je na dvě nové části podle věku dětí a vytvořit nová místa k odpočinku,“ uvedla navrhovatelka Alena Jelínková.

Práce na modernizaci hřiště začaly loni v červnu, po necelém roce je vše hotovo. Realizaci projektu za 4 335 503 Kč měla na starost společnost Unipark.

„Akátky jsou skvělé místo pro trávení volného času a věřím, že díky vylepšenému hřišti budou ještě oblíbenější. Díky návrhu paní Jelínkové přibyly na místě houpačky s ohrádkou, trampolína zabudovaná v zemi, herní sestava s věží a skluzavkou nebo 3D sestava věží a lávek pojmenovaná Veveří stezka. Věřím, že návštěvníci tyto novinky ocení,“ uvedl radní pro oblast participace Petr Bořecký.

Projekt Dětské hřiště AKÁTKY získal v roce 2022 v participativním rozpočtu Dáme na vás 2 887 kladných hlasů. Díky tomu se stal jedním z vítězných a přistoupilo se k jeho realizaci.

Zdroj a foto: TIS MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...