Tým TU Brno Racing na Špilberku odhalí novou formuli Dragon e4

Brno, 19. dubna 2024 - Tým TU Brno Racing na Špilberku odhalí novou formuli Dragon e4. Poprvé uvidí odhalení zbrusu nové závodní formule studentů brněnského VUT nejen pozvaní hosté, ale i veřejnost. Letošní rollout, neboli slavnostní odhalení nového monopostu, se koná v pátek 26. dubna odpoledne na velkém nádvoří hradu Špilberk. Akce je otevřena všem zájemcům o motosport a techniku.

Kaja spilberk-7 800 formule vut vaclav konice

TU Brno Racing je studentský tým z brněnského Vysokého učení technického, který se účastní mezinárodní soutěže Formula Student. Každý rok studenti navrhují a staví závodní formuli, se kterou během léta cestují po Evropě a soutěží s ostatními týmy. V loňském roce se jim podařilo probojovat do světové top dvacítky.
Už od září studenti pracují na novém elektrickém monopostu pro letošní závodní sezónu. Zaměřili se na vychytání detailů, nová formule tak bude ještě rychlejší, lehčí a spolehlivější. Slavnostní odhalení monopostu, který ponese název Dragon e4, se odehraje na hradě Špilberk v pátek 26. dubna v 18:15.

„Prostor bude přístupný už od 16. hodiny. Vystaveny budou některé monoposty z uplynulých let a také simulátor, který si návštěvníci budou moci vyzkoušet. Vedle nás se představí také studentský spolek YSpace, zaměřený na vývoj satelitů, a StrojLAB, kde studenti pracují na vlastní projektech, například ponorce ARGO, s níž chtějí prozkoumat Hranickou propast,“ láká na akci Michaela Svobodová z týmu TU Brno Racing.

V 17:30 začne na nádvoří oficiální program na pódiu, kde členové týmu představí novinky v konstrukci formule pro letošní rok a poté monopost v 18:15 slavnostně odhalí. Večerem diváky provede moderátor Jiří Šlégl, sportovní a motoristický novinář a moderátor stanice CNN Prima NEWS.

Zdroj: VUT Brno, foto: Václav Koníček


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...