Simoncelliho si připomnělo 3656 motorkářů, rekord okruhu odolal

Brno, 6. října 2015 - Rovných 3656 motocyklů se v neděli vydalo na dráhu Masarykova okruhu, aby společnou jízdou uctili památku zesnulého jezdce MotoGP Marca Simoncelliho, od jehož smrti uplynou 23. října čtyři roky. Motorkáři navzdory sychravému počasí téměř vyrovnali loňský rekord v počtu motorek jedoucích současně po dráze. Ten činí 3795 a příznivci jedné stopy budou mít šanci pokořit jej znovu za rok.

motorkari masarykuv okruh brno rekord

Do čela kolony 3656 motorek se postavila řada osobností motocyklového sportu – současní jezdci mistrovství světa Karel Abrahama a Karel Hanika, vítěz legendárního závodu na ostrově Man Kamil Holán, československá motocyklová legenda Peter Baláž, stuntrider Martin Krátký a další. Jen samotný nájezd motocyklů na dráhu trval přibližně tři čtvrtě hodiny, stejně dlouho se pak kolona ve vlnách rozjížděla.

„Za tuto akci si celá motorkářská komunita zaslouží jedno velké díky. Je neuvěřitelné, že bez ohledu na počasí sedne bezmála čtyři tisíce lidí na motorky a jedou často stovky kilometrů, aby si připomněli jednoho z nich,“ uvedla výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.

A doplnila, že si cení i toho, že se pietní akce postupně rozšířila i na další zesnulé osobnosti motocyklového sportu. Od roku 2014 totiž jízda připomíná i Šoju Tomizawu, japonského závodníka, který zemřel při závodu v italském Misanu.

Úspěšná premiéra terénní dráhy
Svoji veřejnou premiéru si během nedělní akce odbyla i enduro dráha Masarykova okruhu, která je nově vytyčena v prostoru terénního polygonu naproti tribuně C. Během neděle si ji pod vedením jednoho z nejlepších českých motokrosových jezdců Josefa Kulhavého projelo téměř 400 jezdců. „Do budoucnosti vidíme v této dráze obrovský potenciál další aktivity, jak lze na Masarykově okruhu trávit volný čas. Dnes jsme si ověřili, že tento koncept má smysl,“ konstatuje Ivana Ulmanová.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...