Medák – zbrusu nový ležák ze Starobrna

A pouze v limitovaném množství!
Starobrněnský pivovar v září pro milovníky pivních specialit připravoval opravdovou lahůdku, kterou pojmenoval příznačně Medák. Nový medový ležák se začne prodávat v polovině listopadu. K dostání bude v restauračních zařízeních a hospodách po celé České republice až do vyprodání všech sudů. Celkově jej v pivovaru uvaří více než dva tisíce hektolitrů.

Medak

Milan Schramm, vrchní sládek a ředitel starobrněnského pivovaru, k novince říká: „Dlouho jsme vymýšleli a zkoušeli receptury pro nové pivo, které by mělo šanci navázat na úspěch naší velikonoční Zelené třináctky a doplnilo naše portfolio jednorázových libůstek."
Medák bude originální dvanáctistupňový filtrovaný ležák s pěti procenty alkoholu, který se vaří tradičním způsobem na dva rmuty. Při jeho výrobě se přímo na varně přidává pouze pravý moravský květový včelí med. Spodně kvašené pivo bude ve Starobrnu zrát až do začátku listopadu. Díky spojení nejlepších moravských ječmenů, žateckého chmele a právě medu bude mít Medák jemně medové aróma, dokonalý říz a plnou chuť s jemným chmelovým dozvukem, který je krásně zakulacen příjemnou medovou chutí vybízející k dalšímu napití.


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...