Na Brasil Fest Brno zavítá legendární João Bosco a Marina Sena

Brno, 25. května 2024 – Uprostřed léta se Brno rozezní a roztančí v rytmu samby a dalších brazilských tónů. Od 1. do 4. srpna se totiž uskuteční pátý ročník Brasil Festu Brno. Ten letos ozdobí dvojkoncert hvězdných brazilských hudebníků. V Sono Centru se 2. srpna představí dvojnásobný držitel Latin Grammy, kytarista a zpěvák João Bosco a také popová zpěvačka Marina Sena, jejíž největší hit Por Supuesto se na streamovacích službách blíží k hranici 130 milionů poslechů.

BFB autor Archiv

„Mám radost, že se nám pro letošek podařilo získat do programu tak výrazné osobnosti brazilské hudby. Brasil Fest nabídne jako vždy i mnoho dalšího, od menších koncertů až po tradiční karnevalový průvod městem,“ říká ředitel festivalu Jakub Škrha. Vstupenky na koncerty a kompletní program jsou k dispozici na webu brasilfestbrno.cz.

Samba, bossa nova, jazz, world music, pop, reggae, karneval v ulicích i workshopy
João Bosco se svým kvartetem přiveze ze své rodné Brazílie populární tvorbu kořenící v klasické sambě a bossa nově. V jedinečné kombinaci těchto žánrů s jazzem a jinými etnickými styly překvapuje svou vynalézavostí a originalitou. Energická sóla a spousta rytmů v podání tohoto uznávaného hudebníka ve svém žánru účastníky naladí na tu správnou brazilskou vlnu.

Marina Sena reprezentuje nastupující generaci brazilské hudby. Jako mladá zástupkyně popové scény již před deseti lety, tedy ve svých sedmnácti, zaujala posluchače napříč generacemi. Od té doby natočila dvě sólová alba, přidala řadu singlů a získala si miliony příznivců po celé zemi i v zahraničí. Do Brna přijede se svou taneční skupinou a fanoušci se tak mohou těšit nejen na její písně, ale i atraktivní show.

Festivalový program odstartuje 1. srpna kytarista Daniel Marques sólovým recitálem v působivém prostředí Červeného kostela. V sobotu 3. srpna Brno zažije atmosféru brazilského Ria de Janeira. Do exotického karnevalového průvodu se zapojí stovky tanečníků a tanečnic včetně Veroniky Lálové – patronky festivalu, vítězky StarDance a držitelky ocenění přímo z karnevalu v Riu. Připojí se i bubeníci a capoeristi a chybět nebude ani alegorický vůz. V karnevalový den zahrají na náměstích zahraniční i domácí hudebníci, kteří ukážou pestrost brazilské hudební scény. „Ze čtyř festivalových pódií bude znít kromě samby také world music, jazz, hip-hop, pop, reggae a mnoho dalších žánrů,“ doplňuje Škrha. Festival pak v neděli 4. srpna zakončí rodinné odpoledne na Ponavě s koncerty a workshopy pro děti i dospělé.

Zdroj a foto: archiv pořadatelů


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...