Město podpoří Filharmonii Brno

Brno, 22. května 2024 - Láska k vážné hudbě začíná ve Filharmonii Brno. Ta nabízí velké množství edukačních aktivit určených pro nastávající rodiče, nejmenší děti, školky i školy, studenty nebo i pro velmi dospělé a vyspělé posluchače. Zájem veřejnosti však i tuto bohatou nabídku dlouhodobě překonává, proto město za využití fondu rezerv zafinancuje rozvoj a zázemí pro zmíněné aktivity nebo vídeňské abonmá Filharmonie Brno. Radní na svém pravidelném jednání schválili záměr příspěvku ve výši 2,1 milionu korun.

filharmonie smycce

„Prestiž a kvalita brněnské filharmonie je známa nejen u nás, ale i ve světě. Vynikajícím příkladem toho jsou dva symfonické koncerty, které v příští sezóně chystá ve vídeňských síních Konzerthaus a Musikverein. Město tuto činnost nyní podpoří částkou 500 tisíc korun. Ty filharmonii umožní nezávislost na nabídce partnerů a poskytnou jí tak skvělou příležitost reprezentovat Brno u našich sousedů. Díky vystoupení můžou filharmonici získat nové posluchače, kteří za nimi příště přijedou až k nám,“ vysvětlila primátorka města Brna Markéta Vaňková a dodala: „Zároveň dlouhodobě sledujeme skvělou práci zaměstnanců Filharmonie Brno v rámci edukace posluchačů. Příspěvek v hodnotě 1,2 milionu korun, který jsme dnes schválili, zajistí stávající jeden úvazek a přibude ještě další pracovník na půl úvazku pro tuto činnost.“

Celkově se jedná o účelové neinvestiční příspěvky ve výši 2,1 milionu korun. Ty budou vyčleněny z Fondu rezerv a rozvoje města. Jedná se o tři samostatné aktivity:

  • Rozvoj edukačních aktivit Filharmonie Brno – 1,5 úvazku, program a marketing edukačních programů, 1,2 milionu korun.
  • Vytvoření nové pracovní pozice fundraisera – úvazek 0,5, 400 tisíc korun.
  • Vídeňské abonmá Filharmonie Brno (dva koncerty pořádané ve vlastní režii) – 500 tisíc korun na nájem koncertních sálů.

Zdroj: TIS MMB, foto: Ingimage


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...