Hvězda soundcloudového undergroundu Ramirez přijede na jaře na Flédu

Brno, 17. února 2020 – Kalifornského rappera Ivana Ramireze můžete znát pod jmény Ramirez, Rvmirxz, někdy sám sebe označuje jako Grey Gorilla. Vycházející hvězda tzv. soundcloudového undergroundu si na scéně vydobyla pověst nekompromisního tvůrce s tvrdými texty i beaty, jehož skladby a videa čítají na miliony zhlédnutí. Do Evropy se Ramirez vrací v rámci propagace nového alba Son of the Serpentine, a jedna ze zastávek tour povede 22. května i do brněnského klubu Fléda. Vstupenky na koncert lze získat za 395 Kč v předprodeji na webu fource.cz, který bude spuštěn 5. února v 10:00.

ramirez-fb-cover fleda brno

Ivan Ramirez se narodil v roce 1994 v kalifornském San Franciscu do rodiny chudých hispánských přistěhovalců. Rap si zamiloval už jako malý kluk, mezi umělce, kteří v něm zanechali stopu, zařazuje UGK, Outkast, DJ Screw, KeKe, nebo Andre Nickatina. V rozhovoru pro server Urban Buzz mezi své vlivy řadí hlavně old school rap.

Své první album Trillity Ramirez vydal v roce 2013, médii a sociálními sítěmi ale prošlo bez většího zájmu. Zlom nastává kolaborací s americkým hiphopovým duem $uicideboy$, kterému v roce 2015 hostuje na EP G.R.E.Y.G.O.D.S. a G.R.E.Y.G.O.D.S. II. $uicideboy$ bývají označováni jako hlavní tváře scény zvané soundcloudový underground. Později s nimi zakládá kolektiv G59 Records, ve kterém figuruje dodnes.
Soundcloudový underground je označení okrajové části hip-hopové scény, která vzešla ze streamovací platformy Soundcloud v polovině desátých let dvacátého století. Vyznačuje se anti-komerčními a sociálně uvědomělými texty, které se vymykají většinovému vkusu. K této scéně bývá často řazen i sám Ramirez.

Ramirez má k dnešnímu datu na kontě deset alb. Poslední z nich Son of the Serpentine bylo kladně přijato jak kritikou, tak fanoušky, kteří nahrávku ocenili zejména díky její syrovosti a upřímnosti. Čtrnáct eklektických skladeb spojujících to nejlepší ze současného rapu dokazuje, že Ramirez není jednorázovou hvězdičkou zrozenou z jediného hitu, ale vyzrálý rapper se stále rostoucím vlivem napříč generacemi.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...