V Otevřené zahradě zazní Stevie Wonder i Michael Jackson

Brno, 4. května 2016 – Soulové hity v unikátním sborovém podání můžete slyšet v Otevřené zahradě tuto neděli na závěrečném koncertu JOYFUL NO!SE víkendu. S amatérskými zpěváky ze čtyř sborů je pro tento jediný koncert nacvičí dirigent, trumpetista a beatboxer Lukáš Prchal spolu se zpěvačkou Alicí Bauer.

otevrena zahrada soul gospel

„Lukáše jsme do Brna pozvali právě kvůli jeho hudební všestrannosti a schopnosti improvizovat, proslavil se mimo jiné tím, že každý rok diriguje Rybovu Českou mši vánoční  v prostorách pražského hlavního nádraží. Způsob, jakým pracuje se sborem, jsem mohla na vlastní kůži zažít při loňském Zpěvomatu a jeho pohotovost a nadhled mě prostě ohromil. Když jsme začátkem roku hledali vhodného lektora na mezi-žánrovou pěveckou dílnu, byla to jasná volba. A to, že s ním přijede i jeho profesní a životní partnerka Alice Bauer je ještě příjemný bonus navíc“, říká organizátorka víkendu Glena Rauerová.

V pořadí již druhý JOYFUL NO!SE víkend organizuje stejnojmenná urban-gospelová komunita vedená energickým Vikim Sklářem.

„Rádi pořádáme akce na netradičních místech, například při loňském ročníku jsme krásně využili bývalou chladírenskou halu, letos jsme se pro změnu rozhodli pro rozkvetlou zahradu pod Špilberkem. Zpíváme s živou funky kapelou, takže vystupovat jako tradiční gospelový sbor v kostele je pro nás téměř nemožné. Naše pojetí gospelu je navíc otevřené jiným žánrům a proto chceme náš repertoár obohatit také o populární písně, které si s námi může zazpívat i publikum“, vysvětluje dirigent a umělecký vedoucí Viki Sklář.

Koncert proběhne v neděli 8. 5. 2016 od 17 hodin na venkovním pódiu Otevřené zahrady na Údolní 33, vstupenky budou k dispozici na místě za 100 Kč.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...