Pětihodinová přehlídka nejlepších reklam loňského roku míří na Flédu

Brno, 3. února 2016 - Světová show Playstation Noc Reklamožroutů se 18. února vrací na brněnskou Flédu. Diváci si tak již po třetí mohou v prostoru klubu vychutnat přehlídku toho nejlepšího, co svět reklamy za poslední rok představil. Noc Reklamožroutů je pásmo více než tří set reklam, které je rozmanité nejen tematicky, ale také tím, kde videa vznikla.

noc reklamozroutu-autor-radim-dibdiak2

,,Dramaturgové přehlídky si dávají záležet na tom, aby se do výběru dostaly zábavné kousky i vážnější snímky. Zajímavé jsou také rozdíly mezi velkorozpočtovými reklamami a videi, u kterých dokázali tvůrci vytěžit z hodně mála,” vysvětluje organizátor David Horáček. Dodává, že kromě autorských reklam z tradičních států jako USA nebo Německo, diváky čekají snímky z exotického Toga, Senegalu, Spojených  Arabských Emirátů nebo Hong Kongu.

Letošní Noc Reklamožroutů  ukazuje, jak do propagace přirozeně vstupují i prvky typické pro každou kulturu určité země. Nejlepším příkladem je zejména pákistánská reklama na čaj, která je natočena v bollywoodské stylu. Značka Nokia naopak vtipně využívá aktuální trend selfie fotografií, Mercedez Benz zase natočil sexy reklamu o vztahu aut. Nejvíce celebrit se pak podařilo do jednoho snímku dostat britské BBC, která má ve svém propagačním videu hvězdy jako Elton John, Chris Martin z Coldplay, Kylie Minogue nebo Stevie Wonder.

Pro návštěvníky se klub Fléda otevře v 18h, promítání začne od 19h. ,,Pětihodinové pásmo reklam bude rozděleno do 4 bloků. V přestávkách diváky čeká doprovodný program. Kromě soutěže o herní konzole Playstation vystoupí i tanečnice z Dance Institutu Blanca, která předvede akrobatické umění na kruhu zavěšeném několik metrů nad zemí,” dodává k průběhu večera Horáček. Projekce proběhne v hlavním sálu klubu i v předsálí u baru. Návštěvníci tak budou moci reklamy sledovat z pohodlí kinosedaček, ale i při popíjení na baru.

Po brněnské Flédě zavítá reklamní show v pátek 26.2. do pražského kina Lucerna, o den dříve, tedy ve čtvrtek 25.2., se ovšem stane součástí slavnostního předávání cen Prima Zlatá pecka v klubu Lávka. Letos Playstation Noc Reklamožroutů již zavítala do Olomouce a v příštích dnech ji diváci uvidí také ve Zlíně, Novém Boru, Krnově, Šumperku, Písku a Jablonci nad Nisou.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...