Brněnské Vánoce si o víkendu užijí hlavně děti

Brno, 10. prosince 2015 - Brněnské Vánoce pamatují i na nejmenší návštěvníky. Turistické informační centrum pro ně také o nadcházejícím adventním víkendu přichystalo mnoho zajímavých akcí. Rodiče s dětmi mohou navštívit víkendové dílny v Sále Břetislava Bakaly, soutěžit v podzemí, vystoupit na věž nebo se projet okolo brněnských památek v minibusu.

brnenske vanoce tic

Na již tradičních víkendových dílnách si děti v období Brněnských Vánoc mohou vyzkoušet výrobu vlastnoručních vánočních dárků a drobností. V Malém sále Sálu Břetislava Bakaly na Žerotínově náměstí jsou dílny v sobotu a neděli otevřeny od 13 do 17 hodin.

Aktuální program:

  • Sobota 12. prosince: malování vánočního prostírání, malování taštiček na krk, triček, ukázka práce řezbáře, ruční vykrajování mýdel, výroba solí a pudrů, výroba vánočních ozdob z včelího vosku, výroba náhrdelníků a náramků z kamínků a korálků, zdobení perníčků, lisování moštů a ochutnávka.
  • Neděle 13. prosince: malování vánočního prostírání, malování taštiček na krk, triček, ukázka práce řezbáře, tvoření z hlíny, malování keramiky a skla, zdobení perníčků.

Malí návštěvníci Labyrintu pod Zelným trhem se mohou zapojit do vánoční hry „O neposlušné hvězdičce“. Pro ty, kteří dokážou splnit všechny úkoly, je nachystaná malá odměna! Pátrat po hvězdičce ve sklepním labyrintu mohou do 23. prosince. Hra je součástí běžné prohlídky. Otevírací doba: úterý–neděle 9.00–18.00, prohlídky po 60 minutách. Vstupné: 160 Kč, studenti, senioři, ZTP, ZTP/P, děti do 15 let 80 Kč, děti do 6 let zdarma, rodinné vstupné 2+2 380 Kč.

Brno je v období adventu krásné, jen to počasí občas neposlouchá. Co s tím? Řešením je útulný turistický minibus s fungujícím topením, který po městě krouží v sobotu. A navíc: všichni účastníci vyhlídkové jízdy obdrží při nástupu do minibusu drobný vánoční dárek. Termíny jízd: 12. a 19. prosince 2015 10:00-12:00 a 13:00-15:00 hodin. Trasa trvá cca 120 minut. Nástupním místem je Janáčkovo divadlo.

Výstup na věž Staré radnice a pohled na osvícené centrum Brna mohou rodiče s dětmi spojit s návštěvou výstav „Pomalu začalo být zase dobře“ a „Plné ruce práce“ a šifrovací hrou „Tajemství Staré radnice“. Věž je otevřena ve večerních hodinách v sobotu od 10 do 20 hodin a v neděli do 18 hodin. Cena vstupného je 50 korun.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...