Na JAM FESTU v centru Brna si bude moci zahrát každý hudebník

Brno, 29. července 2015 - Nečekaná hudební spojení, pohoda a skvělá atmosféra - tak by se dal popsat netradiční festival JAM FEST, jenž v pátek 7. srpna již podruhé oživí letní Brno. Festival s unikátním konceptem dá prostor milovníkům hudby si spolu zajamovat a stát se součástí jedinečného improvizovaného koncertu.

jamfest brno 1

První srpnový pátek oživí Kapucínské náměstí v Brně netradiční improvizační festival JAM FEST. Letošní druhý ročník navazuje na úspěšný první, který vznikl v hlavách kreativců z brněnské firmy MARKETINGOVÁ KANCELÁŘ.CZ, kteří chtěli přispět ke kulturnímu rozvoji města.

„Založili jsme Jam Fest, protože jsme chtěli, aby se mohli sejít různí lidé a společně si zahrát nebo si jen užít krásný letní večer v proudu hudby,” říká o vzniku projektu zakladatel Richard Kafoněk.

Snahou a cílem malého festivalu je dát prostor milovníkům muziky, kteří dostanou možnost si improvizovaně zahrát, ať už jde o nové nadějné umělce, zaběhnuté ikony na poli nezávislé hudební scény či amatéry.

Zahrát si na JAM FESTU může každý amatérský i profesionální muzikant, který se zaregistruje. Samotná registrace probíhá na oficiálních stránkách jamfest.cz a je zcela bezplatná. Vstup zdarma mají i všichni návštěvníci festivalu.

Prvního ročníku JAM FESTU se účastnilo zhruba 300 návštěvníků a několik desítek muzikantů, kteří festival, který umožňuje spojovat různé umělce, ocenili. „Byla to skvělá akce pod širým nebem a se skvělými lidmi. Kde jinde bych si jako rockový basák mohl zahrát s hudebníky z konzervatoře nebo doprovázet swingové pěvecké duo,” dodává účastník prvního ročníku JAM FESTU Lukáš Kalčok.

jamfest brno 3

(red), foto: archív


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...