Ceny Czech Grand Design byly uděleny, známe vítěze

Brno, 19. března 2015 - Dne 14. března byly vyhlášeny ceny Czech Grand Design – Výroční ceny Akademie designu ČR za rok 2014. V kategorii „Grafický designér roku“ obdrželi ocenění za koncept a vizuální styl 26. Mezinárodního bienále Brno Tomáš Celizna, Adam Macháček a Radim Peško, jeho kurátoři a grafičtí designéři.

bienale czech design

Mezinárodní bienále grafického designu Brno se již více jak padesát let snaží reflektovat dění a proměny grafického designu a vizuální kultury. Řadí se mezi nejstarší a nejvýznamnější akce svého druhu na světě. 26. mezinárodní bienále grafického designu Brno bylo ale v mnoha ohledech výjimečné a to především celkově novou koncepcí, kterou poprvé vytvářel kurátorský tým ve složení Radim Peško, Adam Macháček a Tomáš Celizna. Bienále tak prvně získalo i zastřešující téma, kterým znělo vzdělávání v oblasti grafického designu a vizuální komunikace.

Bienále Brno 2014  trvalo od 19. června do 26 .října 2015 a zahrnovalo mezinárodní přehlídku, doprovodné výstavy, mezinárodní sympozium a nově také OFF Program. K bienále byl vydán katalog a řada doprovodných tiskovin, plakáty, bienálové noviny a další.

Úspěch nového konceptu potvrdil  i rekordní počet návštěvníků, který dosáhl 39 618 vstupů, což znamená navýšení téměř o devět tisíc oproti minulému ročníku (30 762 vstupů).

Další, již 27. mezinárodní bienále grafického designu Brno se bude konat v budovách Moravské galerie v Brně od června do října roku 2016. Více informací se dozvíte jak na stránkách galerie moravska-galerie.cz,  tak oficiálních stránkách Bienále Brno bienalebrno.org

Zdroj a foto: MG

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...