Flédu rozpálí The Vibrators, britští spoluzakladatelé punku

Brno, 20. ledna 2014 - Pódium i parket na Flédě budou ve čtvrtek 22. ledna vibrovat pod náporem echtovní britské punkové klasiky! V Brně se totiž na svém turné zastaví legendární trio The Vibrators, jedna z kapel, která stála spolu se Sex Pistols či UK Subs u kolébky punku.

punk punkerka

Na scéně se kapela objevila v roce 1976 a od té doby má stále energie na rozdávání, takže čekejte nefalšovanou punkovou smršť v autentickém podání. Navíc nyní přiváží svoje poslední album s pro české a moravské posluchačstvo dost srozumitelným názvem: “On The Guestlist”.

Kapelu účinně podpoří brněnští Oldskulls se svými “dirty over covers” punkové, metalové a hardcoreové klasiky.

The Vibrators vznikli v roce 1976, původní sestavu tvořili zpěvák Ian 'Knox' Carnochan, baskytarista Pat Collier, kytarista John Ellis a bubeník John 'Eddie' Edwards. Objevili se na legendárním 100 Club Punk Festivalu coby kapela Chrise Speddinga, který jim, coby respektovaný kytarista a producent, pomohl k úspěšnému startu. První singly We Vibrate a Pogo Dancing zaujaly i legendárního DJe Johna Peela, a v roce 1977 také předskakovali na britském turné Iggymu Popovi. Jejich debutové album Pure Mania je zařazeno v The Guinness Encyclopedia of Popular Music mezi 50 nejlepších punkových desek všech dob. Kapela přestála řadu personálních změn, a vydržela se stejnou energií až dodnes: Ostatně John 'Eddie' Edwards žene vpřed tuhle punkovou smršť z bubenické stoličky od počátku až dodnes.

Oldskulls, kteří večer otevřou hrají dle vlastních slov “pecky ze zlatých dob punku, metalu, thrash metalu, hardcoru. To všechno v našem ‘dirty’ podání, nejsme totiž klasický revival band…” V kapele také hostují podle chuti zpěváci z jiných kapel: Kučin ( Pangram), Poly ( Insania) a Igor ( My Dead Cat).

Koncert britských legend The Vibrators, kterým předskočí Oldskulls, začíná v klubu Fléda 22. ledna od 20 hodin, vstupenky v předprodeji stojí 200 Kč, na místě pak budou k dispozici za 250 Kč.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...