Národní divadlo Brno začalo s prodejem předplatného na sezónu 2014/2015

Brno, 16. dubna 2014 - Celkem 80 inscenací žánru činoherního, operního a baletního nabízí Národní divadlo Brno v předplatném na divadelní sezónu 2014/2015. Stálí i noví divadelní příznivci si mohou vybrat z 27 abonentních řad.

NDB fotka

Pro ty, kteří chtějí vidět všechny premiéry NDB jako první, zúčastnit se po premiéře společenského setkání a seznámit se s umělci NDB, pro ty je určena nejdražší abonentní skupina s názvem Zlatá řada. Ta zahrnuje 15 nových premiér, z toho 8 činoherních, 3 baletní a 4 operní. K výhodám předplatného patří stálé místo v hledišti, až pětapadesátiprocentní slevy na vstupném, padesátiprocentní sleva na všechny divadelní programy a nezanedbatelná úspora času při nákupu vstupenek. A navíc "vstupenka za hubičku" na vybrané představení.

Milovníky činohry potěší v sezoně 2014/2015 například „inaugurační" představení Král Oidipús nového uměleckého šéfa Mahenovy činohry, Martina Františáka, dále také fiktivní příběh o vztahu lidí k Václavu Havlovi s názvem Havel v zemi čeledínů, jehož režie se ujme ředitel NdB Martin Glaser, či hrou plnou dvojsmyslného humoru, která vzdává hold první republice, zejména její noblesnosti a poklidné atmosféře Saturnin, v režii Emila Horvátha.

Z operních novinek půjde například o Čarokraj Marko Ivanoviče, Toscu Giacoma Pucciniho a ke 160. výročí narození Leoše Janáčka Věc Makropulos. Ke spolupráci pozvalo vedení Janáčkovy opery jednoho z nejvýznamnějších českých režisérů současnosti Davida Radoka, který bude v brněnské opeře a v NDB režírovat poprvé.

Baletní soubor NDB uvede v příští sezoně tři novinky. V polovině října to bude Louskáček ve verzi kanadského choreografa Fernanda Naulta z roku 1964, v březnu 2015 moderně zpracovaná verze vlajkové lodi klasického repertoáru – Labutího jezera, která měla velký úspěch v USA s názvem Black and White a v květnu příštího roku balet pro mladé lidi s názvem Média v tanci.

Předplatné NDB na sezonu 2014/2015 nabízí jak stávající, ale i nová abonmá, která směřují zejména ke studentům, pedagogům, či rodinám s malými dětmi, například Opera a balet pro studenty, S dětmi o víkendu do divadla, Předplatné pro pedagogy.

Předplatné lze získat například na oficiálních stránkách NDB zde.

Zdroj: NDB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...