Brno-střed soutěží elektronicky

Brno, 14. srpna 2019 - Veřejně dostupné informace o podmínkách výběrových řízení přes internet výrazně rozšiřují okruh potenciálních dodavatelů a posilují transparentnost řízení. Městská část Brno-střed proto zveřejňuje veřejné zakázky na E-ZAKu, elektronickém portálu pro správu veřejných zakázek. Má zde svůj profil zadavatele a do výběrových řízení se může přihlásit naprosto kdokoliv, kdo splňuje požadavky zakázky.

BS elektronicky 1933

Zakázky městské části Brno-střed jsou k nalezení na adrese: https://zakazky.brno-stred.cz. Nepřihlášení uživatelé mají přístup ke všem základním informacím o jednotlivých veřejných zakázkách, tedy i ke kompletní zadávací dokumentaci. Pokud se uživatelé bezplatně zaregistrují a zvolí si možnost zasílání informací o nově vypsaných zakázkách a změnách u probíhajících, budou prostřednictvím e-mailu vědět vždy a včas vše potřebné. Z registrace nevyplývají žádné povinnosti.

„K elektronickému vypisování a soutěžení veřejných zakázek na profilu zadavatele jsme přistoupili hlavně proto, že chceme být maximálně transparentní a dát příležitost komukoliv se o zakázky radnice ucházet. V praxi to znamená, že se na zadání zakázky může podívat kdokoliv na webu, a pokud o ni má zájem, prostě se do výběrového řízení přihlásí. Odbourali jsme tím přímé oslovování úzkého výběru dodavatelů, chceme dát šanci všem,“ vysvětluje rozhodnutí Ing. Ivo Komárek, člen Rady městské části Brno-střed, do jehož gesce patří investice a správa bytových domů.

Městská část Brno-střed elektronicky zveřejňuje jak zakázky malého rozsahu v řádech tisíců korun, tak i podlimitní veřejné zakázky v řádech desítek milionů korun. Příležitost se o zakázky ucházet mají tím pádem jak drobní řemeslníci a menší firmy, tak i velké společnosti.

Zakázky se navíc týkají širokého portfolia prací, jedná se například o opravy jednotlivých bytů a nebytových prostor, opravy ZTI domů, zřízení výtahu, výměny oken a dveří, a velmi často také vyhotovení projektové dokumentace. Nejedná se jen o práce pro investiční odbor, ale i pro školství a životní prostředí.

„Rádi bychom získali co nejširší portfolio dodavatelů, které by nám mimo jiné umožnilo také zrychlit opravy majetku svěřeného městské části,“ dodal Komárek.
Systém E-ZAK, který městská část Brno-střed využívá, je certifikován podle vyhlášky č. 260/2016 Sb., o stanovení podrobnějších podmínek týkajících se elektronických nástrojů, elektronických úkonů při zadávání veřejných zakázek a certifikátu shody.


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...