Získejte až 100 tisíc na práci výzkumníků pro vaši firmu

Brno, 14. dubna 2015 - Máte firmu se sídlem nebo provozovnou v Jihomoravském kraji? Vyberte si výzkumníky, nechte si od nich navrhnout řešení toho, co vás ve firmě pálí, a Jihomoravské inovační centrum (JIC) vám výsledek proplatí až do výše 100 000 korun. Do 29. dubna se můžete zapojit do už sedmého ročníku oblíbených JIC VOUCHERů. V roce 2015 rozdělí JIC 4 miliony korun mezi minimálně 40 firem, finance do projektu vkládá opět město Brno.

JIC INOVACNI VOUCHERY 2015

Víte o něčem, co by vaši firmu posunulo o pěkný kus dál? Třeba je to odladění výrobní linky, otestování nových materiálů nebo jen užitečnější a příjemnější design vašich výrobků. Oslovte výzkumníky, kteří vám s tím pomohou, a inovujte - máte to nadosah. Online žádost o JIC VOUCHER můžete podat do 29. dubna. Co musíte splnit? Firma musí mít sídlo nebo provozovnu v Jihomoravském kraji, nesmí překročit podmínku čerpání podpory de minimis, u malých a středních firem jeho překročení ale většinou nehrozí. Pak si vyberete výzkumnou organizaci u nás či v zahraničí a vyplníte žádost, což vám nezabere více než 20 minut. Od roku 2009 získalo téměř 300 firem prostřednictvím voucherů 32 milionů korun. Online žádost najdete na www.jic.cz/voucher.

Na co můžete JIC VOUCHER použít?
Až stotisícovou dotaci využijete pro nákup nových a ne běžně dostupných znalostí, které vaši firmu posunou dál. Můžete si zadat výzkum zaměřený na vývoj produktu, procesu nebo služby, testování a měření, voucherem můžete financovat i studie proveditelnosti, navrhovat prototypy, design produktu, analyzovat vhodnost použití materiálu, je možné zadat také technologický audit nebo optimalizovat operační procesy firmy.

Co se povedlo v minulých letech?
V roce 2009 spolupracoval výrobce izolací DAPE s odborníky z VUT. Výzkumníci měřili vlastnosti nové izolace, která má tloušťku pouze 3 cm. Má přitom stejné vlastnosti jako klasické izolace silná 20 cm. Navíc je ekologická a zateplení budovy je díky ní rychlejší.

GINA Software je společnost, která vyvíjí nové mobilní systémy. V roce 2011 se spojila s vědci z VUT v Brně a společně řešili integraci bezpilotních letadel a vrtulníků do svého mapového systému. Řešení usnadní práci především záchranářům, kteří díky němu mají přístup k aktuálním fotografiím oblasti, kde právě zasahují.

S VUT v Brně spolupracovala v roce 2010 i firma Fosfa, která podniká v oblasti potravinářských fosforečnanů. Vědci firmě vypracovali studii tržních příležitostí pro některé produkty, aby mohla Fosfa lépe čelit konkurenci. Díky identifikaci klíčových zákazníků a trendů na trhu může firma upravit investiční záměry a rozšířit výrobu.

Odborníci z VUT v Brně v roce 2013 poskytli své znalosti i firmě Liko-s, která chtěla přesně stanovit přínosy své tepelně-izolační pěny. Z výsledků měření, které vědci provedli, vzniknou marketingové materiály prokazující výhody pěny oproti klasickému zateplení například v podkrovních bytech, kde často dochází k přehřívání.

Společnost Plasma-Technologic v roce 2014 spolupracovala s Masarykovou univerzitou na konstrukci plazmového zářiče pro laboratorní účely. Nový typ zářiče je efektivnější a bezpečnější a firma díky výsledkům testů i nadále vyvíjí progresivní technologie.

Helena Továrková, JIC

Vyšlo v Brno Business & Style

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...