Středoškoláci si vyzkoušeli business s fiktivními firmami

Brno, 13. února 2015 - Ve čtvrtek 12. února proběhl na Střední škole informatiky, poštovnictví a finančnictví v Brně již 9. ročník regionálního veletrhu fiktivních firem. Velmi živou atmosféru zajistilo celkem 23 fiktivních firem.

veletrh fiktivnich firem

Průběh veletrhu občas připomínal dění na burze na Wall Street. Na netradiční akci byly zastoupeny firmy specializované na bioprodukty, cestování, svoz odpadu, léky, pochutiny nebo parfémy. Odvětví bylo mnoho a každý si zde přišel na své. Kdokoli, kdo prošel kolem, se nemohl ubránit nezalistování v některém z krásných katalogů či neschovat si povedenou vizitku, alespoň jen tak na památku. Hostesky s úsměvem rozdávaly pestrobarevné letáčky a všechny zvaly k obchodu.

Obchodování na fiktivním veletrhu je podle účastníků velká zábava. Obchodníci se radují z prodeje a vy si užíváte jejich přátelské péče. Vše zaplatíte fiktivním bankovním převodem ze svého neexistujícího účtu a odcházíte s dobrým pocitem, že jste uskutečnili obchod snů a to jen za cenu pár milých slov.

Doprovodný program se nesl v tanečním duchu, bylo možno vidět obdivuhodné kreace FENIX DANCE a taneční skupiny CHIMNEY. Kde kdo by také záviděl hezké ceny, které si odnesli vítězové v soutěžích o nejlepší prodejní stánek, prezentaci fiktivní firmy, vizitku, reklamní videospot, slogan či nejlepší katalog.

Jiří Višinka, foto: archiv organizátorů


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...