Starobrno zahájilo nejrozsáhlejší rekonstrukci Pivovarské od roku 2004

Brno, 19. srpna 2013 –Pivovar Starobrno a Royal Party Servis zahajují v těchto dnech nejrozsáhlejší rekonstrukci Pivovarské restaurace a jejích provozů na Mendlově náměstí od roku 2004. Třífázová rekonstrukce potrvá s přestávkami přibližně jeden rok. Práce na úpravách a vylepšeních Pivnice, Pivovarské restaurace i přilehlé terasy jsou naplánovány tak, aby neovlivnily komfort štamgastů, příchozích a turistů.  Investice překročí 10 milionů Kč.

Vizualizace Pivnice starobrno

První fáze rekonstrukce, ve které se do nového kabátu převleče historická Pivnice v budově bývalé sladovny pivovaru, byla zahájena koncem července a potrvá přibližně do 22. srpna letošního roku. Za toto relativně krátké období se Pivnice podle návrhu architekta Igora Valachoviče a jeho týmu díky nové antracitové podlahové krytině, zajímavé výmalbě tradičním válečkem, výzdobě  netradičními pivními artefakty, ale i sudy, jasnější zeleno-hnědé barevnosti, novému nábytku a redesignu výčepu promění v moderně a funkčně vybavený a přesto tradice respektující podnik. Milovníkům pivovarské historie by neměla uniknout ani speciální instalace prvorepublikového pivního vedení piva v mědi se skleněnými trubicemi z pivovaru.

Cílem změn je přispět k vylepšení služeb, většímu komfortu zákazníků a jejich dobré pohodě. Všechny úpravy budou samozřejmě respektovat historický ráz budovy, ale zároveň je patrná inspirace aktuálními interiérovými trendy pro oslovení současné klientely.

Pivnice se nachází na úpatí Žlutého kopce v místě bývalého Mlýnského náhonu a stavebně, funkčně i historicky souvisí s přilehlým augustiniánským klášterem. Pivnice pro přibližně stovku hostů bude dle sdělení Josefa Blaštíka, hostinského a provozovatele podniku, po  omezení provozu znovu otevřena 23. srpna 2013. Zákazníci se mohou těšit nejen na nový interiér, ale i na pivní novinky. Restaurace, kavárna a terasa jsou bez výjimky otevřeny a jejich provoz není pracemi dotčen.

V návazných dvou fázích by se měly vylepšení dočkat i rozlehlá restaurace pivovaru a jedna z největších a nejoblíbenějších brněnských teras. Josef Blaštík, provozovatel Pivovarské budoucím návštěvníkům slibuje: „Na Zelený čtvrtek 2014 by měla být rekonstrukce kompletně dokončena a vy se můžete kromě Zeleného piva těšit na zážitek ze super prostředí navíc. Myslím, že v Pivovarské k sobě budou mít Brňáci ještě blíž než dosud.“

Interiér Pivovarské prošel poslední podobně rozsáhlou rekonstrukcí v roce 2004. V roce 2011 pak byla za více než čtvrt milionu korun pod dohledem památkářů opravena fasáda budovy včetně cenné sošky svatého Floriána v nice budovy. Dějiny pivovaru na Mendelově náměstí sahají až do 14. století.

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...