Inovační vouchery umožní nemocnici u sv. Anny spolupráci se šesti firmami

Brno, 20. května 2011 (MEDIAFAX) - Šest inovativních společností z tuzemska i zahraničí získalo v rámci projektu Inovační vouchery finančně zajímavé poukazy pro spolupráci s Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně - Mezinárodním centrem klinického výzkumu (FNUSA-ICRC). V pátek to sdělila mluvčí FNUSA Šárka Urbánková.

nemocnice_u_sv.Anny250

Letošní ročník projektu Jihomoravského inovačního centra Inovační vouchery přinesl FNUSA-ICRC šest nových možností na spolupráci. "Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně - Mezinárodní centrum klinického výzkumu může díky inovančním voucherům podpořit rozvoj spolupráce vědecko-výzkumných institucí a průmyslu v oblasti takzvaného life-science sektoru," řekla Urbánková.

Na základě losování odborné komise získala FNUSA-ICRC pět voucherů, jeden navíc dostala automaticky. "Komise před losováním vybrala tři nejinovativnější projekty, mezi kterými byl projekt nemocnice se společností Lenti-Kat´s," vysvětlila Urbánková s tím, že projekt je zaměřený na vývoj látek a jejich reakcí umožňujících odbourávání vybraných toxických látek z prostředí.

Losováním, do kterého FNUSA-ICRC připravilo 16 žádostí, získala klinika vedle Lenti-Kat´s dalších pět možností na spolupráci.

Inovační voucher na spolupráci s FNUSA-ICRC získala společnost Adyton na projekt testování vhojování stentů do stěny tepen. Firma AutoCont CZ provede testování využitelnosti systému pro transatlantickou multimediální komunikaci v reálním čase v lékařském prostředí. ConStat research se bude zabývat využitím vícesvodového záznamu v kombinaci s oční kamerou k validaci marketingových strategií. Společnost Favea připraví dokumentace a experimenty pro zkoušku nově vyvíjeného léčivého přípravku a firma MRI.TOOLS GmbH vyzkouší systém EasyACT umožňující lepší diagnostické využití magnetické rezonance.

Podpořené projekty se uskuteční v období jednoho roku od června 2011.

"Jak ukazuje demografický vývoj, lidský život se prodlužuje. Je naším úkolem usilovat o to, aby se nové poznatky vědy a výzkumu přenášely do praxe co nejdříve právě s ohledem na zdraví, případně brzký návrat nemocných do normálního života," řekl ředitel FNUSA Petr Koška s tím, že bez spolupráce s průmyslovými společnostmi by to nebylo možné.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...