Okružní křižovatku v brněnské Slatině čeká rekonstrukce

Brno, 25. května 2024 – Okružní křižovatku v brněnské městské části Slatina čeká v následujících týdnech přestavba a rozšíření. Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje předala stavbu zhotoviteli. Ve vypsané veřejné soutěži nejnižší cenu – 46 milionů korun, včetně DPH, podala společnost M – SILNICE.

slatina krizovatka foto jmk

Přestavba na novou křižovatku silnic II/430 a III/15283 v brněnské Slatině přinese zvýšení kapacity a plynulosti silničního provozu na samém okraji městské části. „Vzhledem k okolním stavbám je uzavírka této stavby možná pouze v termínu od července do konce tohoto roku. Do začátku letních prázdnin tak budou probíhat pouze přípravné práce, které nevyžadují úplnou uzavírku. Dojde tak například k realizaci provizorní komunikace a na řadě budou i přeložky inženýrských sítí mimo vozovku,“ uvedl ředitel Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Roman Hanák s tím, že křižovatka bude znovu částečně zprůjezdněna koncem letošního roku.

Výstavba okružní křižovatky bude probíhat za úplné uzavírky, pouze veřejné dopravě bude umožněn průjezd přes stavbu. Pro dopravu směr Brno – Vyškov a naopak, bude ze silnice II/430 na ulici Holzovu s propojením na Ostravskou (silnice I/50) vybudována provizorní komunikace. „Úplné dokončení stavby, včetně odstranění provizorní komunikace chceme stihnout do konce června příštího roku,“ uzavřel Roman Hanák.

Zdroj a foto: JMK


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...