Základní škola Krásného získá moderní počítačovou učebnu

Brno, 29. února 2024 - Brno poskytne bezúročnou finanční zápůjčku ve výši téměř 2,5 milionu korun na vybudování počítačové učebny včetně vybavení na Základní škole Krásného v rámci projektu „Rosteme s digitálními technologiemi“.

skola deti pocitace

Cílem projektu je zkvalitnit výuku digitálních technologií na brněnských školách. Stávající učebna informatiky na ZŠ Krásného 24 již vyžaduje celkovou rekonstrukci. Je třeba nejen opravit podlahu a elektroinstalaci, která je v nevyhovujícím stavu, ale také pořídit nové vybavení učebny včetně nábytku.

„Díky vybudování nové moderní učebny a pořízení potřebného vybavení se zkvalitní výuka informačních a komunikačních technologií. Učebna bude vybavena tak, aby odpovídala požadavkům efektivní a praktické výuky. V rámci projektu bude navíc pořízen schodolez k zajištění bezbariérového přístupu,“ uvedla radní pro oblast školství Irena Matonohová.

Předpokládané celkové náklady jsou 3 007 797,34 Kč včetně DPH. „Projektu již byla přiznána dotace
a vystaveno rozhodnutí o poskytnutí podpory ve výši 2 406 237,34 korun z Integrovaného regionálního operačního programu 2021–2027. Aby se mohlo začít s pracemi co nejdříve, poskytne Brno v této výši bezúročnou finanční zápůjčku na předfinancování akce. Zbylých 601 559,46 korun uhradí městská část Brno-Židenice ze svého rozpočtu. Hotovo by mělo být do konce října 2025,“ upřesnila primátorka Markéta Vaňková.

Zdroj: TIS MMB, foto: Ingimage


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...