Brno plánuje výstavbu nové mateřské školy na Kamenném vrchu

Brno, 28. ledna 2022 - V brněnské městské části Nový Lískovec bude nová trojtřídní školka. Budova pro 75 dětí vznikne nad ulicí Petra Křivky. Svým umístění byla vybrána jako nejvíce vhodná lokalita nad ulicí Petra Křivky, kde se připravuje i výstavba 700 nových družstevních bytů.

nova skolka brno

„V lokalitě připravujeme masivní výstavbu dostupného družstevního bydlení, kdy město založí družstvo, které bude stavět za nákladové ceny, tedy výrazně levněji než na komerčním trhu. V první etapě má být postaveno 350 bytů. Nyní se vypořádávají poslední připomínky k projektové dokumentaci pro územní rozhodnutí, kolaudaci plánujeme v roce 2025,“ uvedl náměstek primátorky pro oblast bydlení a správy majetku Jiří Oliva.

„Díky výstavbě bytů tak na Kamenném vrchu přibude 1800 obyvatel, mezi nimiž budou převážně mladé rodiny, což v této lokalitě vyžaduje i navýšení kapacit v oblasti předškolního vzdělávání odpovídající třem třídám,“ upřesnila primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Celkové náklady na vybudování nové mateřské školy jsou odhadovány na 44 milionů. „Ty zahrnují maximálně dvoupodlažní objekt, v němž najde potřebné zázemí 75 dětí, vedení školy a pedagogický i nepedagogický personál. Součástí je samozřejmě i školní kuchyně s kapacitou 100 obědů, dále oplocená zahrada a počítá se i s parkovištěm,“ popsal první náměstek primátorky Petr Hladík.

„Chceme započít s výstavbou tak, aby mateřská škola byla také hotová do roku 2025, na kdy je plánována i kolaudace první etapy výstavby družstevních bytů,“ doplnil radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Zdroj: Tiskové středisko MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...