V Brně vyrostly automaty na roušky, respirátory, gely i rukavice

Brno, 6. dubna 2020 – Lidé si od začátku dubna v Brně mohou zakoupit roušky, respirátory, rukavice a dezinfekční gely ve speciálních automatech, které na vybraná místa nainstalovala společnost zabývající se prodejem zdravotnických potřeb. Zdravotnický materiál tak bude snáze dostupný. Město firmě pomohlo vytipovat vhodná místa k umístění automatů, chce tak podpořit ochranu zdraví veřejnosti.

respirator rouska koronavirus

„V této nelehké situaci vítám všechny možnosti, jak se lidé mohou dostat k ochranným pomůckám, které přispějí ke snížení rizika nákazy. Vytipovali jsme místa pro umístění automatů tak, aby byla dobře dostupná všem obyvatelům města a zároveň aby splňovala technické požadavky pro fungování, jako je například možnost připojení přístroje do elektřiny apod.,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Ochranné potřeby si budou lidé moci zakoupit na Malinovského náměstí u jízdenkového automatu, v Joštově ulici u infostánku, ve vestibulu provozní budovy DPMB na Novobranské 18, na Mendlově náměstí u jízdenkového automatu, na přestupním terminálu MHD Bystrc Zoo, vedle objektu konečné stanice na Merhautově ulici ve Štefánikově čtvrti, u objektu předprodeje jízdenek na Staré osadě, na Ústředním autobusovém nádraží Zvonařka a u autobusového nádraží u Grandu na ulici Benešova. Prověřují se i další možné lokality.

Sortiment produktů bude pravidelně doplňován a aktualizován podle situace na trhu. Zdravotnický materiál touto formou bude prodávat společnost Batist Medical, a. s., ve spolupráci s Pick Up 24 hodin, a. s. V případě jakýchkoli problémů s automatem mohou lidé poruchu nahlásit na telefonním čísle 608 366 280.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...